CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu, Doğu Perinçek, Nedim Şener, Hadi Özışık, İsmail Saymaz ve Özlem Gürses'in konuk olduğu Tarafsız Bölge programında çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Açıklamalarda bulunan Doğu Perinçek, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatının Muğla'nın Bodrum ilçesinde belediye başkanlığı yaptığını açıkladı. 

İsmail Saymaz ve Özlem Gürses savundu, Doğu Perinçek acımadı!

CHP'nin yılmaz ateşli savunucusu, eski ülkücü ve Hürriyet'in çalışanı İsmail Saymaz'ın ve Özlem Gürses'in CHP'li belediyelerde PKK ile ilişkisi olan hiç kimsenin olmadığı talihsiz bir biçimde iddia etmesi üzerine Doğu Perinçek bu savunmaya oldukça net cevap verdi.

ÖCALAN'IN AVUKATI, CHP'NİN BELEDİYESİNDE BAŞKAN YARDIMCISI YAPILMIŞ!

Vatan Partisi Bodrum ilçe başkanının kendisini mesajla bilgilendirdiğini söyleyen Perinçek, "Şu anda halen Abdullah Öcalan'ın avukatı Turgay Kaya, Bodrum Belediyesi'nde imardan sorumlu belediye başkan yardımcısı. Bakın Öcalan'ın avukatı CHP'nin Bodrum Belediyesi'nde işçi değil, memur değil, belediye başkan yardımcısı... Böyle o kadar çok örnek var ki, mahcup olacaklar. İşte bakın belediye başkan yardımcısı yapmaktan bile çekinmiyorlar. Çünkü CHP'nin içerisinde ciddi bir HDP kanadı var. Aslında HDP'leşti CHP önemli ölçüde. Yönetim için söylüyorum. Görüyorsunuz, Öcalan'ın avukatını belediye başkan yardımcısı yapıyor. Gizlenecek, saklanacak tarafı yok. Öğrendiniz mi şimdi İsmail bey! Size böyle yüzlerce örnek gelecek. Ve başınız önünüze eğik dinlemek zorunda kalacaksınız." ifadelerini kullandı.

İsmail Saymaz topu CHP'ye attı

Programda CHP'nin içerisinde PKK ile ilişkili kimsenin olmadığını talihsizce ve bilmeden savunan İsmail Saymaz ise topu CHP'ye atarak "Benim neden başım önüme eğik olsun Doğu Bey. Bunun muhatabı CHP." dedi. Halbuki bu sözünden daha beş dakika önce "CHP'li belediyelerde terörist yok" anlamına gelecek şekilde bir savunuşla CHP defansı yapmıştı.

"Siz CHP'nin fedaisisiniz, mesleği mahvediyorsunuz"

Doğu Perinçek ise bu yersiz işe kayıtsız kalmayarak; "Ama siz CHP'nin fedaisisiniz. Sizi tanıyoruz ekranlardan. Mesleğinizi de mahvediyorsunuz. Gerçeğe sadakat, gerçeğe bağlılık... Bunların hepsini yerle bir ediyorsunuz." cevabını verdi.

Saymaz'dan "Tarih nezdinde önemi yok" cevabı

"Bunun tarih nezdinde bir önemi yok" diyen Saymaz, muhatabın CHP olduğu söylemini tekrarladı. Saymaz, CHP'yi bu skandaldan kurtarmak isteyerek "CHP'nin içerisinde böyle biri varsa, İçişleri Bakanlığı orada, Hükümet orada." ifadelerini sarf etti. CHP'nin iç işlerini de İçişleri Bakanlığı'nın idare etmesini bekleyen Saymaz'ın bu savunması, izleyenleri bir kez daha hayrete düşürdü.

Gürses: Öcalan'ı savunması suç mu?

Özlem Gürses ise "Bir insanın birinin avukatlığını yapması suç mu?" şeklinde bir savunmada bulundu. Gürses'in 'birisi' dediği kişi ise bebek katili Öcalan'dan başkası değil.

"Baro zorla göndermiş" savunması

Sonrasında kendisine mesaj geldiğini belirten Özlem Gürses, "Barodan görevli olarak gönderilmiş dosyaya. Kendisini bir tercihi değilmiş." dedi. 

Hadi Özışık, "Burada yanlış bir bilgi var. Barodan atamasına gerek yok, devlet atıyor zaten" derken Nedim Şener ise "Bir sürü avukatı var adamın" ifadesiyle avukata ihtiyacının olmadığını belirtti.

Başkan Yardımcısı Turgay Kaya'dan cevap geldi

Ahmet Hakan'a mesaj atan Turgay Kaya ise, "Ben avukatım ve 22 yıldır kamu görevi yapıyorum. Böyle iddia edilen bir kişi devlet görevi yapabilir mi? O zamanın döneminde baro tarafından görevlendirerek zorunlu olarak o görevi yaptım. Bu iddiaları dillendirenler hakkında yasal işlem başlatıyorum" ifadelerini kullandı.

Perinçek son noktayı koydu: Beraber olmasa avukatlığını yapmaz! Çırpınıyorsunuz

Bahanelere topyekün cevap veren Doğu Perinçek ise "Avukatlık kanununa göre böyle bir görevi kabul etmeme hakkı var. Kimlerin de bunu kabul edebileceğini biliyoruz. Yani siyasi davalarda sanıkların benimsemediği ya da sanıkları benimsemeyen avukatlar bu davalarda görev almaz. Bu siyasi davaların Elif Ba'sıdır. Birisi Öcalan'ın avukatıysa onun ile Öcalan arasında bir beraberlik vardır. Bunu herkes bilir. "Avukatlık hizmeti için bunu yapıyorum" falan, bunlar hikaye. Söylüyorsunuz, çırpınıyorsunuz yani. Bunlar bir çırpınmadır. Perişan durumdasınız. Bu cevabın makul bir tarafı yok." dedi.