Cumhur İttifakı ortaklarından Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.  Doğu Perinçek, Devlet Bahçeli için “Yunus Emre’nin ve Hacı Bektaşi Veli’nin Türkçesi ile söylersem yoldaş” ifadelerini kullandı.

"SADAT ABARTILIYOR"

Ege’de Son Söz’e konuşan  Perinçek, tartışma konusu olan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önünde eylem de yaptığı SADAT ile ilgili “Bunlar çok abartı. Burada Tayyip Erdoğan’ı devirmek için gerektiğinde silah kullanma gibi ABD projeleri de var” dedi.

" AK PARTİ'DEN DAHA TUTARLI YANLARI VAR"

Doğu Perinçek ile yapılan röportaj şöyle:

- Son günlerde bir NATO tartışması yaşanıyor. İç siyasette özellikle MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “gerekirse NATO’dan çıkarız” demesi en çok dikkat çekendi. MHP’nin kuruluş temeli anti-komünizmdi ve ABD ile bir “çizgi birliği” vardı. Siz ’68 hareketinin önemli isimlerinden birisisiniz. Ve siz de MHP’nin karşı kutbundaydınız. 50 yıl sonra MHP ile çizgi birlikteliği oluşturduğunuzu düşünüyor musunuz?

MHP ile dış ve güvenlik politikalarında neredeyse yüzde yüze yakın düşünüyoruz. Çok doğru ve cesurca bunu yapıyorlar. AK Parti’den daha tutarlı ve kararlı yanları var. Biz bundan çok büyük bir sevinç duyuyoruz. Türkiye’nin ihtiyacı olan bu. Türkiye 15 Temmuz gecesi NATO’dan çıktı. NATO’nun gladyosunu Türkiye silahla ezdi, öldürdü. Öldürdüklerinin arasında generaller bile var. 24 bin subay ordudan atıldı. Bu NATO’dan çıkış demek. Bu 24 bin subay Türk ordusu içindeki NATO cihazıydı. Hiçbir devlet bunu beceremedi. Ne Almanya ne İngiltere ne Fransa yapabildi. Türkiye, NATO’dan çıktı ve NATO’nun düşmanı oldu.

devlet-bahceli-aa-03

BAHÇELİ ARTIK YOLDAŞINIZ MI?

- Peki Bahçeli artık yoldaşınız mı?

Yunus Emre’nin ve Hacı Bektaşi Veli’nin Türkçesi ile söylersem yoldaş. Stalin’in, Lenin’in tabiri ile söylerseniz yoldaş değil (gülüşmeler) Yoldaş kavramını çok severim, çok güzel bir kavram. Ama o bizim sosyalizm çıkmadan en eski dilimizde var. Divan-ı Lügat-ı Türk’te de var yani…