Gündem

Polis, Yediiklim Yayınevine ait iş yerlerinde arama başlattı

Abone Ol

Cumhurbaşkanlığına bağlı Devlet Denetleme Kurulu, KPSS ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

KPSS'deki bazı soruların, bir yayınevinin deneme sınavında çıktığı öne sürülmüştü. Bu iddia üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK) inceleme talimatı verdi, gece yarısı da ÖSYM Başkanı'nı görevden aldı. Ayrıca DDK, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

DDK Başkanı Yunus Arıncı ise Odatv’ye yaptığı açıklamada, "Bir sorun görünüyor. KPSS ile ilgili sorunun ne boyutta olduğunu müfettiş arkadaşlarımızın çalışması gösterecek" açıklamasında bulundu. 

Öte yandan YÖK Başkanı Erol Özvar, "DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmıştır" paylaşımında bulundu.

ARAMA BAŞLATILDI

Ayrıca akşam saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince KPSS sorularıyla ilgili iddialar kapsamında, Yediiklim Yayınevine yönelik operasyon düzenlendi.

Ankara'da yayınevine ait 2 adreste arama başlatıldı.

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }