FA Cup finalinde cumartesi günü Chelsea'yi penaltılarda yenerek sezonun ikinci kupasını kazanan Liverpool, Premier Lig'de 37. haftanın maçını bugün deplasmanda Southampton'la oynadı.

Virgil van Dijk, Salah, Mane ve Fabinho gibi yıldızların kadroda olmadığı maçta Kırmızılar, rakibini geriden gelerek yendi ve şampiyonluk heyecanını son haftaya taşıdı.

Jürgen Klopp'un rotasyona gittiği karşılaşmada Alisson, Gomez, Matip, Konate, Tsimikas, Elliott, Milner, Jones, Minamino, Firmino ve Diogo Jota ilk 11'de başladı.

Southampton 13'de Redmond'ın ceza sahası çizgisinden çektiği şutla 1-0 öne geçti. Konuk ekip 27'de Minamino ile karşılık verdi.

İlk yarı 1-1 sona ererken ikinci yarıda baskısını artıran Liverpool'da 67'de Matip kornerden açılan ortayı kafa vuruşuyla sonuçlandırdı ve Kırmızılar geriye düştüğü maçta 2-1 öne geçti.

Liverpool kritik Southampton virajını galibiyetle geçerken puanını 89 yaptı. Kırmızılar 90 puanlı Manchester City ile farkı 1'e indirdi.

Premier Lig şampiyonunun belli olacağı pazar gününde Liverpool sahasında Wolves'ı konuk ederken, Man City de Steven Gerrard'ın yönettiği Aston Villa'yı ağırlayacak.