2020 Aralık ayında Akit TV'de Sabri Balaman'ın hazırlayıp sunduğu Derin Kutu programında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun üniversitenin etrafında oluşan yapılarla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle hedef gösterilmiş ve hakkında dava açılmıştı. O dava kısa bir süre önce sonuçlandı ve Sofuoğlu hakkında 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

'ÜNİVERSİTELERİN ETRAFINDAKİ YAPILAR NEREDEYSE FUHUŞ EVİNE DÖNDÜ' DEMİŞTİ

'Üniversitelerin şehirleri geliştirdiği' yönündeki iddialara tepki gösteren Sofuoğlu, ''Üniversitelerin şehirleri geliştirdiği göstergesi ne olur? Laboratuvarlar artar, kütüphaneler artar, araştırma enstitüleri artar. Gidin bakın üniversitelere, bütün üniversitelerin yerleştiği yer Nişantaşı'na döndü. Gelsin görsünler üniversitelerin etrafındaki yapılar neredeyse fuhul evi. Gördüğüm var. Derse devam yüzde 30, yüde 40...'' ifadelerini kullanmıştı. Sofuoğlu'nun ifadeleri açıkken, muhalefet medyası 'üniversiteler fuhuş evi' dediğini öne sürerek linç girişiminde bulunmuştu.

'HUKUK KATLEDİLDİ'

Linç girişimin ardından mahkemenin kararına da tepki gösteren Sofuoğlu, ''Mahkemede, hukuk katledildi diyeceğim demogoji yapıyor diyeceksiniz belki de.. Mahkeme; 1. Vaktim yok dinleyemem dedi, savunma yapmama mani oldu 2. HAGB(Erteleme) istemedim, HAGB verdi. İstinaf yolunu kapattı. Demek ki istinaf da yargıtay da kendisiymiş.'' ifadelerini kullandı.

Sofuoğlu Youtube hesabından da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu: