Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem felaketinin ardından uzman isimler beklenen İstanbul depremi hakkında uyarılarda bulunuyorlar.

Birçok deprem uzmanı İstanbul depreminin yaklaştığını ve İstanbul'da bulunan bazı bölgelerin olası bir depremde büyük hasar alabileceğini dile getiriyor.

Ünlü jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz katıldığı bir televizyon programında söyledikleri ile gündeme geldi.

Marmara’da bulunan bütün fayların kırıldığını varsayarak kötü bir senaryo üzerinden tahmin yürüten Okan Tüysüz olası bir depremde en çok etkilenecek bölgelerin Yalova ve Şarköy olduğunu söyledi.

10 şiddetinde hissedilecek

Jeolog Okan Tüysüz, 7,6 büyüklüğündeki bir depremin İstanbul'un sahil kesiminde 10 şiddetinde hissedileceğini söyledi.

Okan Tüysüz ayrıca "En fazla sarsılacak olan yerler denize bakan kısımlar. İstanbul'un ya da Marmara'nın denize bakan kesimlerinde örneğin Tuzla'da sahil şeridinde, Eminönü'nden başlamak üzere Çekmece'ye kadar olan sahil şeridinde en yüksek sarsıntıyı hissedeceğiz.

Bu, oradaki tüm binaların yıkılacağı anlamına gelmez. İyi bir bina buna karşı koyabilir. En azından burada beklenti binanın çökmemesidir. İstanbul'un yapı stoğunda 1 milyon 160 bin bina var bunun 5-6 yüz bininin depreme çok dayanıklı olmadığı da bir gerçek." ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Okan Tüysüz ayrıca Hatay veya Kahramanmaraş'taki gibi zemin sıvılaşması riskinin çok az yerde olduğunu belirtti.