Elazığsonhaber.com'un haberine göre, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “21. Yüzyılda Okul Öğrenme ve Öğretmen Anlayışı“ konulu konferans düzenlendi. Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa eğitim camiası tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi.

ÖZYILMAZ: YABANCI ÜLKELER SİSTEMDE NE SÖYLENİYORSA O TAM YAPILSIN DİYE BUNA ÇOK DİKKAT EDERLER

Konferansa konuşması olarak katılan Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özyılmaz, “Dünyada gelişmiş ülkelerin eğitim sistemleri; birincisi bu kuralları sürekli olarak gündemde tutarlar, makale haline getirirler, konferans haline getirirler ve bu kuralların eksiksiz olarak uygulaması hususunda çok hassas davranırlar. Açık olmasın, eksik olmasın, kaçak olmasın. Sistemde ne söyleniyorsa o tam yapılsın diye buna çok dikkat ederler. Japonya’ya bakarız böyledir, Almanya’ya bakarız böyledir, Singapur’a bakarız böyledir, Finlandiya’ya bakarız böyledir. Uygulamada onlar bir defa eksik bırakmazlar, fazla olursa o da daha iyi olur derler” dedi.

ÖZYILMAZ: ÖĞRENCİNİN AKTİF OLMASI VE ÖĞRENMEYİ ÖĞRENCİNİN ÜSTLENMESİDİR

Prof. Dr. Özyılmaz, “Artık rehberlik yol göstermek değil, yolları göstermek… yolları göstermek, onun; o öğrencinin ihtiyacını görecek ya da bulması gereken yolu onun bulmasını sağlamak yine. Yoksa yol göstermek değil. Yeni okulda asıl olan öğrencinin mobilize olması, harekete geçmesi, öğrencinin aktif olması ve öğrenmeyi öğrencinin üstlenmesidir” diye kaydetti.