Dünya

Putin: Nükleer savaş tehdidi büyüyor

Abone Ol

24 Şubat'ta başlayan Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi beklenenin tersine Ukrayna'ya Batı'nın büyük silah desteğiyle uzadı ve nükleer tehditler gündeme geldi.

"NÜKLEERİ İLK KULLANMAYACAKSA İKİNCİ E OLMAYACAK"

Rusya Devlet Başkanı Putin "Nükleer savaş tehdidi büyüyor. Rusya (nükleer) ilk kullanmayacak, ilk kullanmayacaksa ikinci olmayacak." dedi.

NATO "BARIŞ İÇİN SAVAŞ" DEMİŞTİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'daki çatışmayı dondurmaya çalıştığını, çatışmaya barışçıl bir şekilde son vermeye yönelik hiçbir işaret göstermediğini söyledi.

Stoltenberg, Rusya ile herhangi bir müzakerenin zamanlamasına ve içeriğine Ukrayna'nın karar vereceğini yineledi.

"BARIŞÇIL BİR ÇÖZÜM İÇİN UKRAYNA'YA ASKERİ DESTEK OLACAĞIZ"

NATO Genel Sekreteri, "Barışçıl bir çözümü ne kadar çok istiyorsak, Ukrayna'ya askeri destek sağlamamız o kadar acildir." dedi.

DÜNYADA EN FAZLA NÜKLEER SİLAHA SAHİP ÜLKE: RUSYA

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'nün (SIPRI) geçen yıl yayımladığı verilere göre, Rusya, 6 bin 255 nükleer başlıkla dünyada ilk sırada yer alıyor.

Rusya yönetiminin sahip olduğu nükleer silahların sayısında 2020'ye oranla geçen yıl 120 adet azalma oldu.

Rusya'nın 1800 konuşlandırılmış nükleer savaş başlığı bulunuyor.

Öte yandan Rusya'yı 5 bin 550 nükleer silah ile ABD takip ediyor ve bu iki ülke hala dünyadaki nükleer silahların yüzde 90'nından fazlasına sahip.

ABD'nin yanı sıra Batı Bloku'nda yer alan Fransa 290, İngiltere ise 225 nükleer başlığa sahip.

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }