Rusya Devlet Başkanı Putin, düşünce kuruluşu Valday Kulübü tarafından düzenlenen toplantının genel oturumunda konuştu.

Putin "Batı son yıllarda, özellikle de son aylarda Ukrayna’daki durumu alevlendirecek ve tırmandıracak bir dizi adım attı" dedi ve "Batı dünya ile tehlikeli, kirli bir oyun oynuyor" diye ekledi.

"Batı'nın bir körlüğü var o da kendini üstün görmektir" diyen Putin "Bugün ne oluyor? Naziler buralara kadar getirdiler işleri. Dostoyevski'yi yok edecek, kültürü yok edecek kadar gözleri döndü. Liberal düşünce olarak ortaya çıkan şey bugün çok tehlikeli noktaya geldi. 'Ne istersen düşün ne istersen söyle'den çıktılar. Bu aslında son derece dominant baskıcı politikaya dönüştü. Kremlin ne yaparsa karşılar ancak önce aynaya, kendilerine bakmaları gerekiyor" dedi.

Putin her şeyi Kremlin'e yıkmanın büyük bir hata olduğunu belirterek "Aslında çok daha sakin bir şekilde düşünmeliler. Her şeyi Kremlin'e atmak yerine 'Biz nerede hata yaptık?' diye düşünmeleri gerekiyor. Dünya kültürüne bu şekilde ihanet edemezsiniz" dedi.

Rus lider Kuzey Akım boru hatlarına düzenlenen sabotajlara ilişkin de konuştu ve "Avrupa’daki gaz boru hatlarının imha edilmesiyle kırmızı çizgi aşıldı" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Nükleer silah var olduğu sürece onu her zaman kullanma tehlikesi var. Biz kendi inisiyatifimizle Rusya tarafından nükleer silah kullanımı ihtimaline ilişkin hiçbir şey söylemedik" açıklamasında bulundu.

"ERDOĞAN GÜÇLÜ BİR LİDER"

Putin, Türkiye ile ilgili de dikkati çeken sözler sarf etti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan güçlü bir lider. Türkiye ile ortak çıkarlarımız var, Türkiye bizim için güvenli bir ortak."

UKRAYNA'YA NÜKLEER SALDIRI!

"Ukrayna'ya yönelik nükleer saldırı düzenlemeye ihtiyacımız yok" diyen Putin, "Bunun ne siyasi ne de askeri anlamı var." açıklamasında bulundu.

"BM'NİN YAPISI DEĞİŞTİRİLMELİ"

Putin, "BM Güvenlik Konseyi'nin yapısının küresel çeşitliliği yansıtacak şekilde değiştirilmesini değerlendirmek gerekir." ifadelerini kullandı.