“Seçim yorgunu” düştük. Ciddi bir “akıl tutulması” ile karşı karşıyayız. “Aklıselim”e ne oldu?

Bu noktaya nasıl geldik? 

Herkes birbirini suçluyor ve kimse özeleştiri yapmıyor. Bu “Rezalet” durumu hep birlikte başardık!

Sahi aynı seçmen, aynı sandık kurulu, aynı il - ilçe seçim kurulu, aynı zarfta 3 oy kullanıyorsunuz, o oyların sonuçlarından biri iptal, diğerleri devam! Bunun bir açıklaması olmalı.

YSK diyebilir ki, “Biz bize yapılan başvuru üzerinden inceleme yaptık.” 

Ama kararların “efradına cami, ağyarına mani” olması gerek. “Kamu yararı” diye bir şey var!

Şunu da görelim, herkes, doğrudan ve dolaylı olarak YSK’ya baskı yaptı. Tehdit de yaptılar, akıl da verdiler, yol da gösterdiler. Az ya da çok herkes bu yanlışı yaptı. Medya ya da sosyal medya herkes “hukuk tanımaz” bir şekilde yönlendirmeye çalıştı.

Yargı bu “kuru gürültü”ye pabuç bırakmamalı. Ama sonuç ortada. Yargı sorunu çözmedi ve tartışmanın parçası oldu. Bu şartlarda kim olsa şaşalardı. Öyle oldu. Yazık, ayıp, günah.. Sonuçta kim kazanırsa kazansın, Türkiye kaybediyor.

Adalet yara alırsa tuz kokar! Adalet siyasete kurban edilmemeli.

Bu arada İBB’ye, İstanbul Valisi vekâlet edecek. Neyse ki, bu doğru bir seçim. Allah yardımcısı olsun!

Sahi bu karar emsal teşkil edecek olursa, geriye dönük, eski seçimler için de “olağanüstü itiraz”la bütün seçimleri tartışmalı hale getirmek mümkün.

Bu arada o “oy kaydırmalar”, “ölülere oy kullandırıldı” iddiası ne oldu?. O işin hesabı sorulmayacak mı?

Bazı partiler adaylarını çekti. Bazıları boykot çağrısı yapıyor. CHP boykottan vazgeçti.

AK Partiden ayrılanların partileşme süreçleri de hız kazandı bu arada. Yabancı gazeteler, Radyo-TV, internet medyası siperlere yerleşiyor.

İmamoğlu; sanatçı, STK, iş adamlarını, şairleri “cephe”ye çağırıyor.

“Cumhur ittifakı” “Türkiye İttifakı”na dönecek diye beklerken her şey birbirine karıştı. Apo konuştu işler daha da karıştı. PKK-HDP-PYD Apo’dan uzaklaşıyor sanki. HDP, CHP’den uzaklaşırsa bunun sandığa yansıması ne olur? DSP, SP bu yarışta nerede durur. HDP tabanı CHP’den vazgeçer mi? MHP tabanı AK Partiye oy verir mi? Cevabını arayan o kadar çok soru var ki. CHP’liler yaz tatilini kesip oy kullanmak için İstanbul’a gelir mi?

Sahi Kılıçdaroğlu; Gül ve İsrail Maslahatgüzarı ile ne görüştü, geçtiğimiz günlerde.

Bakın söylüyorum, bu süreç kimseye fayda sağlamayacak. AK Parti, CHP, HDP, MHP, İyi Parti’de taşlar yerinden oynayacak.

CHP’ye gün doğdu. Tava, tencere yine sokakta olacaklar. İsrail devrede olacak. ABD, AB, NATO, FETÖ hepsi devrede olacak.

ABD, Türkiye kendi iç işleri ile boğuşurken, “Yüzyılın projesi” ile Suriye’de ve İsrail de sahne alacak.. Ramazanımızı bize zehir etmek için her yolu deneyecekler.. Teröre dikkat.. 

Türkiye’yi boğmak için piyasa, ekonomi, para politikaları ile köşeye sıkıştırmak için her yolu deneyecekler.

CHP; ABD’nin, İsrail’in, AB’nin, NATO’nun, FETÖ’nün umudu haline gelecek.. CHP içindeki aklıselim sahibi insanlar bu kirli oyuna “dur” diyebilecek mi, göreceğiz.

Bütün bu perişanlıklara rağmen, sakın umudunuzu kaybetmeyin. Bize şer gibi gelen şeylerde Allah hayır murat etmiş olabilir. Bütün bu olanlar “Ha bunlar bize ders olsun”! Pahalı ama önemli bir ders. Allah milletimize böyle günler göstermesin..

Bakın herkes olduğu gibi idare olunacak. Biz kendi hakkımızdaki hükmü değiştirmeden Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecek. Tencere yuvarlandı kapağını buldu. Şimdi hepimizin tevbe etmesi gerek. Evet, bu sonuç bize ders olsun. Ve bizler hep birlikte “nerede yanlış yaptık” diye sormamız gerek. “İnni küntü minezzalimiyn”. Tevbe etmemiz gerek. 

Tek suçlu siyaset değil. Deveye “neren eğri” diye sormuşlar. “Nerem doğru ki” demiş. Siyasetin hali pürmelali bu. Herkes önce kendi içine baksın. Yargı bu! Medya bu. İşadamı bu. Ailenin hali bu. Cemaatin hali bu! Neresinden tutsan elinde kalıyor.

Erzurumlu İbrahim Hakkı’yı hatırlayın. Ne diyordu: 

Hak şerleri hayreyler, 

sen sanma ki gayreyler, 

arif anı seyreyler, 

görelim Mevla’m neyler, 

neylerse güzel eyler. 

Ramazanda, bizi bugünkü polemiklere sürükleyen hile ve suiistimalleri yapan, milletin iradesine hile karıştıranların, bizi kısır siyasi tartışmalara mahkûm edenlerin Allah cezasını versin. 

Siz yüzünüzü Hakk’a dönün. Adil şahidler olun.

Selam ve dua ile.