İl genelinde hafızlık eğitimi veren 59 Kur'an-ı Kerim Kursu'nda 2018-2019 eğitim-öğretim yılında hafızlığını tamamlayan 132 kız, 223 erkek olmak üzere toplam 355 öğrencinin katılımıyla toplu olarak kapalı spor salonunda icazet merasimi düzenlendi.

ŞEVKİ YILMAZ KONUŞTU

Törende Rize eski Milletvekili Şevki Yılmaz konuşma yaptı. Yılmaz yaptığı konuşmada, "Geçmiş dönemlerde Kur_an bakskısına rağmen bedel ödemiş İskilipli Atıf'lar ve daha niceleri idam sehpasına getirilmesine rağmen Nemrut'lar mağlub oldu, Hak galip oldu!" dedi ve şöyle devam etti, Kur-an'dan uzaklaştık ve rahmetten yardımdan uzaklaştık. Yeryüzünün varlık içinde yokluk çeken toplumu haline getirildik. Kur-an'ın hafızı olmak yetmez! Kur-an'ın hafızıyız İslam'ın ve vatanın muhafızıyız! Bu olursa hedefe varabiliriz"

RİZE MÜFTÜSÜ YALÇIN DA KONUŞMA YAPTI

Öte yandan bir konuşma da Rize Müftüsü İsmail Yalçın yaptı. Yalçın konuşmasında, "İcazet Merasimimizin bu yıl 4.'sünü kutluyoruz. Siz Kur'an sevdalıları omuzlarına aldınız bu yükü hedefe getiriyorsunuz. Bizler Ashab-ı Kiram'ın bıraktığı emanetleri yılmadan yıkılmadan omuzlarımızda taşıyacağız" dedi.

İŞTE PROGRAMIN CANLI YAYIN KAYDI