Çaykur Rizespor, Gedson Fernandes'i sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı. Kulüp Başkanı Tahir Kıran'ın paylaşımı ise gündeme oturdu. Gedson Fernandes'in transferinin ardından Rizespor Başkanı Tahir Kıran, sosyal medya paylaşımlarıyla Galatasaray'a da gönderme yapmayı ihmal etmiyor.

"İNTİKAM GÜZEL ŞEY"

Sarı-kırmızılıların, Gedson Fernandes için siyah-beyazlılardan transfer çalımı yemesinin ardından, sezon sonuna kadar Gedson'u kadrosuna katan Rizespor'da Tahir Kıran da Instagram hikayesinde yaptığı paylaşıma "İntikam Güzel Şey" adlı bir müzik ekledi.

Galatasaray, Oğulcan Çağlayan'ı sözleşmesinin bitmesinden de yararlanarak Rizespor'un elinden almış ve taraflar uzun süren bir anlaşmazlık yaşamıştı. Yapılan paylaşımın bu olaya gönderme olduğu belirtiliyor.

Olaylı bir şekilde Galatasaray'a gelmişti!

Oğulcan Çağlayan, 2019-2020 sezonunun sonuna 6 hafta kala kendisinden habersiz bir şekilde sözleşmesini uzatan Çaykur Rizespor ile sözleşmesini feshetmiş ve yaz aylarında Galatasaray'a imza atmıştı.

Bu olayın ardından Çaykur Rizespor ve Galatasaray karşı karşıya gelmişti. Karadeniz ekibinin şikayeti sonrası Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Oğulcan Çağlayan'a 6 maçtan men cezası ve eski kulübü Çaykur Rizespor'a 1 milyon 200 bin Euro artı 500 bin TL para ödemesine hükmetmişti.

Sezon başında yapılan anlaşma son anda bozulmuştu!

Geçtiğimiz sezon Oğulcan Çağlayan'ın Galatasaray'a transferinin ardından Rizespor, oyuncunun fesih işlemlerinde haksızlık olduğunu iddia ederek dava açmış, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu da Çağlayan'a 6 maç men ve 1.2 milyon Avro tazminat cezası vermişti.

Galatasaray, sezon başında Çaykur Rizespor'la bir miktar para ve 3 oyuncu karşılığında anlaşmış ancak anlaşma son anda bozulmuştu.

Başkan Elmas, konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Çaykur Rizespor'la Oğulcan Çağlayan konusunda görüşmelerimizde büyük bir aşama kaydettik. Sözleşmede Tahkim Kurulu aleyhine bulunduğumuz suç duyurularından vazgeçmemiz istendi. Biz bu suç duyurusundan asla vazgeçmeyeceğimizi bildirdik. Dün itibariyle Rizespor’la sulh yoluyla anlaşma yolumuz kapanmıştır."

Galatasaray ile Çaykur Rizespor'un anlaşması şu şekildeydi:

* 500 bin Euro ödeme.

* Ali Yavuz Kol (bonservisiyle)

* Yunus Akgün (1 yıl kiralık)

* Atalay Babacan (1 yıl kiralık - sözleşmesi uzatılıp)

Galatasaray, sezon başında Oğulcan için 1.2 milyon euro ödedi!

Oğulcan Çağlayan transferi konusunda Çaykur Rizespor'la anlaşmazlık yaşayan Galatasaray sezon başında Oğulcan Çağlayan’ın lisansını çıkartmak için Çaykur Rizespor’a 1 milyon 200 bin Euro ve 506 bin 275 TL ödemişti.