Rosh HaShanah ( İbranice "yılın başı") Yahudi Yeni Yılıdır . Bu tatilin İncil'deki adı Yom Teruah'tır ( Yōm Tərūʿā ), kelimenin tam anlamıyla "bağırma veya patlatma günü". Bu, Levililer 23:23–25, [2] tarafından belirtildiği gibi, Kuzey Yarımküre'nin yaz sonu / sonbaharın başlarında gerçekleşen Yahudilerin Yüksek Kutsal Günlerinin ( Yāmīm Nōrāʾīm ; "Huşu Günleri") ilkidir. . buYüksek Kutsal Günler , Rosh HaShanah , Yom Kippur ve Sukkot'tan oluşur .

Roş aşana, Yahudiler tarafından kutlanan bir gelenek ve her yıl farklı tarihlerde kutlanıyor. Kutlamalara sırasında ise farklı ritüeller ve etkinlikler düzenleniyor.

yahudi-yilbasikutlama-antikmuzikalenstruman

Roş aşana geleneğinde, Yahudiler, sinagogda dua törenlerine katılarak, boynuzdan yapılma antik bir müzikal enstrümanın sesini dinleyerek ve çeşitli sembolik yiyecekler yiyerek kutlama yapıyor.

Roş aşana bayramının tarihi her yıl değişiyor çünkü, Yahudiler hem güneş hem de ayın hareketlerine dayanan bir takvim kullanıyor.

Bununla birlikte, Roş aşana her yıl Yahudi takviminin ilk ayı olan Tişri'nin ilk gününde kutlanıyor ve Tişri, Gregoryen takvimde her zaman Eylül veya Ekim ayı günlerine denk geliyor.