Bornova İlçe Nüfus Müdürlüğüne düzenlenen operasyonda organize suç örgütüne yardım, evrakta sahtecilik, rüşvet almak ve vermek suçlamaları ile aralarında Bornova Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ümit İmren’in de bulunduğu 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ege'de Son Söz'den Ender Aldanmaz'ın haberine göre; Bornova ilçe nüfus müdürlüğüne organize suç örgütüne yardım, evrakta sahtecilik, rüşvet almak ve vermek suçlamaları sebebiyle soruşturma düzenlendi. Soruşturmanın genişletilmesi ve olaya müfettişlerin el koyması ile birlikte Bornova İlçe Nüfus Müdürü Ümit İmren, 2 personel, bir çaycı ve hakkında sahte evrak düzenlenen Mehmet Ali Bayhan gözaltına alındı.

SAHTE KİMLİK KARŞLIĞINDA RÜŞVET!

Yapılan soruşturmada sahte kimlik karşılığında rüşvet alındığı ve 10 ayrı işlem yapılarak şahıslara dağıtıldığı ortaya çıktı. Soruşturma kapsamındaki tespitlere göre müdürlük içerisinde evrak borsası kurulduğu nüfus kimliği için 150 bin, pasaport için 400 bin TL rüşvet talep edildiği ortaya çıktı.

Emniyette yapılan işlemlerin ardından Ümit İmren ve diğer 4 kişi yargılanma süreçleri görülmek üzere cezaevine sevk edildi.

DENİZ CAMGÖZ DETAYI DİKKAT ÇEKTİ!

Gerçekleştirilen operasyonda pasaport ve kimlik borsası kuran ekibin rüşvet karşılığında kimlik ve pasaportlardaki fotoğrafları değiştirip kişi ya da kişilerin yurt dışına kaçmasına aracılık ettiği iddia edildi.

Operasyonun detaylarında ise dikkat çeken bir isim ortaya çıktı. Interpol tarafından Karadağ’da 5 kişi ile birlikte yakalanan ve Türkiye’ye iadesi için işlemleri süren suç örgütü lideri Deniz Camgöz’ün Bornova operasyonunda tutuklanan Mehmet Ali Bayhan’a ait kimlikle yakalandığı ortaya çıktı.

EMNİYETİN HASSASİYETİ DÜĞÜMÜ ÇÖZDÜ!

İzmir emniyet müdürlüğü ekiplerinin, Interpol koordinasyonunda iade işlemleri için Karadağ’a gittiği ve Deniz Camgöz’ün üzerinden çıkan Mehmet Ali Bayhan’a ait pasaportun gerçek olduğu tespit edildi. Mehmet Ali Bayhan’ı takibe alan emniyet güçlerinin şahsı yakaladığı ve bu şekilde Bornova Nüfus Müdürlüğündeki düğümün çözüldüğü bildirildi.

İADE SÜRECİ MERAK KONUSU!

Yapılan soruşturmanın ardından gözler suç örgütü lideri Deniz Camgöz’ün Türkiye’ye iadesine çevrildi. Organize suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen soruşturmada Deniz Camgöz liderliğindeki yapılanmada 38 sanık hakkında iddianame hazırlanmıştı.

İddianameye göre sanıkların karıştığı 13 olayın dosyalarının birleştirildiği; bu olaylar arasında Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in 11 Ocak 2020’de silahlı saldırıya uğramasının da yer aldığı bildirilmişti.

38 Sanık hakkında, ”suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, kasten yaralamaya teşebbüs, kasten öldürmeye teşebbüs, mala zarar verme, ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer eşyalar hakkındaki kanuna muhalefet etmek ve silahla yağmaya teşebbüs” gibi suçlardan dava açılmıştı.

Daha sonra Müşteki Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz hakkında da ”vücutta kemik kırığı oluşturacak nitelikte silahla yaralamaya azmettirme” suçlamasıyla ek iddianame hazırlanmış ve b var olan iddianameye eklenmesi sonucu sanık sayısı 54’e yükselmişti. Başka bir dosyadan 1 sanığın daha dosyaya eklenmesiyle birlikte sanık sayısı 55’e yükseldi.