Gürcistan, ülkenin batısına düşen Senaki kenti yakınındaki üste bulunan mühimmat ve silah depolarının bölgeden çekilen Rus güçleri tarafından havaya uçurulduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Şota Utaşvili, Rus güçlerinin ayrıca üsteki bir pisti de tahrip ettiğini ifade ederek, ''Çekilmeden önce her şeyi yıkıyorlar'' dedi.

Rusya, askerlerinin bugün Gürcistan'daki mevzilerinden çekilmeye başladığını bildirmişti.

Rus birliklerinin Güney Osetya sınırındaki Gori kentiyle birlikte, bağımsızlık ilan eden bir diğer bölge olan Abhazya'ya sınır Senaki üssünü de boşaltmaya başladığı haber veriliyor.

AZERİ PETROLÜNÜN GÜRCİSTAN'A SEVKİYATI DURDU

BP, Azeri petrolünü Gürcistan'a tren yoluyla sevk eden hattın, Gürcistan'da tren yolunun havaya uçması nedeniyle durduğunu bildirdi.

BP Sözcüsü Robert Wine, yaptığı açıklamada, Azerbaycan'dan Gürcistan'a tren yoluyla ihracatın durduğunu, Gürcistan hattı boyunca hasar meydana geldiğini ifade etti.

Wine, tren yolunun günlük 50 bin ile 70 bin varil arasında Azeri petrolünü Batum'a taşıyabildiğini söyledi.

Gürcistan, hafta sonu yaptığı açıklamada, Rus askerlerinin, Başkent Tiflis'in batısından geçen tren yolu köprüsünü uçurduğunu iddia etmiş, Rusya ise olayı şiddetle reddetmişti.

Gürcü yetkililer, köprünün 10 gün içinde yeniden açılacağını tahmin ettiklerini belirtiyorlar.

Azerbaycan Ulusal Demiryolları Sözcüsü ise daha küçük ve kullanılmayan bir demir yolu köprüsünün bu arada kullanıma hazırlandığını ifade etti.