Ergenekon davasının bir dizi operasyonlarla deşifre edilmesi süreciyle başlayan olaylar dizisinde yaşananlar ve gelinen nokta dudak uçuklatacak cinsten.

Ergenekon davasına yönelik yapılan operasyonlara genelkurmay bünyesinden de alınan desteğe, bir de ABD’nin göz yumması ve derin çetenin tasviyesi için düğmeye basılması ülke içindeki ‘’ulusalcı derin ergenekon’cuları’’ saf değiştirmeye yönlendirdi..

ARKALARINA RUSYA'YI ALARAK DARBE HAZIRLIĞI MI PLANLADILAR?

Önceleri, ABD gladyosu gibi çalışan sistem, Ergenokon operasyonuna Genelkurmay ve ABD’nin destek vermesiyle zeminini değiştirirek Rusya’ya yöneldikleri iddia edildi. 

Gözaltına alınan isimlerin konumlarına ve geçmişteki hayat süreçlerine bakıldığında, bu şahısların durum ve zamana göre, kimi zaman Amerikancı, kimi zaman kominist ve ulusalcı çizgide bulunmuş olmaları da eklenince, durum daha da şüphe uyandırmaya başladı.

Rahip Santora Cinayeti, Danıştay saldırısı, Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atma, Hrant Dink Cinayeti’yle gelinen süreçte, AKP’ye kapatma davasını da açtıran ‘’güçler’’ şimdi sırtlarını Rus derin konseyine mi dayadı?

ABD'nin kendilerine yapılan operasyona ses çıkarmamasıyla, Rusya derin konseyine yanaşan ‘’ulusalcı görünen ergenekon çetesinin’’ darbe hazırlığında olduğu bugünkü ana haber bültenlerine bile düştü!!

Canlı yayında Vatan Caddesindeki Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen muhabirine bağlanan Birand’a, muhabirin: ‘’ Yayın yasağı var ama burada konuşulanlar, tutuklananların darbe hazırlığında oldukları yönünde’’ açıklama yapması tesadüf değidi.

Olağanüstü bir şekilde Türkiye'nin gündemine düşen tutuklama olaylarının perde arkasında darbe hazırlığı olduğu iddiası da büyük önem kazandı!

Zaten bu şahısların her fırsatta söylem ve yazılarında ve hatta meydanlara çıkarak ‘’Ordu göreve’ diye çığluk atmaları'' bilinen bir gerçek..

Gelen bilgilere göre, ordu içinden alınan istabarati bilginin de eldeki bilgileri desteklemesiyle düğmeye basıldı ve rusya destekli darbe hazırlığı deşifre edildi!!

Tutuklanan zanlıların ordu içinde ki bir ihanet grubuyla ABD'den de intikam  almak ve amaçlarına daha kolay ulaşabilmek için Rusya destekli  bir darbe hazırlığında bulundukları ve bunun için ülkenin siyasi atmosferini boğacak faaliyetlere hız verdirdikleri AKP'nin kapatılması sürecinin de bununla bağlantılı olduğu gelen bilgiler arasında!

HÜKÜMET SAVCININ HAYATINI KURTARDI

Darbe zeminini hizlandiracak en kanli planin ise, AKP’ye dava açan savcı Abdurrahman Yalçınkaya’ya yönelik silahlı ya da bombalı saldırı olduğu haber merkezimize gelen bilgiler arasında!!

Böylece arzulanan atmosfer daha çabuk sağlanacak. Çabuk sağlanacak ve malum güçler sahneye daha çabuk sokulacak.

Hükümet bu operasyonla, kendisini kapatmak için dava açan savcının hayatını kurtardığı gibi, yapılacak olası bir darbeyi de önlemiş oldu! Ayrıca partisine karşı açılan davada geri adım atmayarak, kapatma davasına siyasi bir rest çekmiş de oldu..

Ancak eldeki delillerin ne olduğu ve gözaltı sürecinde malum şahıslar ve organizeyle olası ‘’derin ve gizli anlaşmaların’’ da masaya getirilebilineceği ni de gözardı etmemek gerekiyor..

Yani bu operasyonda herkes serbest bırakılabilir de!!

Ama güçlü bir pazarlıkla...

Bunu hep birlikte göreceğiz!!

Habervakti.com'un son edindiği bir bilgi de hükümeti olası bir kapatma ya da darbeyle yıkamadıklarını anladıklarında 'B' planını devreye sokarak yıpratmak.

Bu plan için şu an çok ünlü bir TV programcısının 20'ye yakın adamının Köln, Frankfurt ve Münih'te hazırlık içinde olduğu, hükümeti ''Yolsuzluklarla yıkma planı'' hazırladıkları yönünde... Bu ekip AKP'ye yakın bir medya organıyla birlikte, bir yardum kuruluşunun 'İnorganik bağlarını' ortaya çıkarma peşinde...

Detayları ilerleyen günlerde açıklayacağız...

Haber Vakti-Analiz