Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, düşmanlardan gelebilecek muhtemel saldırılara hazırlanmak için nükleer tatbikatlar yapıldığını söyledi. Bunun sonucusu ise dün yapıldı. Nükleer tatbikatı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de izledi.

"ABD VE İNGİLTERE'Yİ VURMA TATBİKATI"

Rus devlet televizyonu Rossiya 1'e çıkan Albay Igor Korotchenko, Putin'in nükleer tatbikatlarda "İngiltere'yi ve ABD'yi yok etme testi yaptığını" iddia etti.

İNGİLTERE VE ABD'YE AÇIK TEHDİT

"Rusya'ya ilk nükleer saldırıyı kim başlatabilir? ABD ya da İngiltere. Macron buna katılabilir mi emin değilim. Asıl düşmanlarımızın kim olduğunu ve onları neyin beklediğini göstermemiz çok önemli" diyen Rus albay, "Bu bir tatbikat değil. Gerçek olsaydı, İngiltere Atlas Okyanusu'nu boyluyacak, ABD'nin yerinde ise Stalin'in adını taşıyan bir boğaz olacaktı" dedi.

"ŞANTAJ YAPMIYORUZ" MESAJI

Rus albay, şantaj yapmadıklarını kaydederek, "Mesajı verdik. Kendilerine gelmeleri ve akıllarını başlarına toplamaları gerek. Nükleer şantaj yapmıyoruz. Eğer hedef alınırsak yapacağımız şey tam olarak bu" dedi.

RUSYA: UYDULARI VURURUZ
2014 yılından beri, Kiev rejimini, Minsk anlaşmasını uygulamaya çağıran Rusya, cevap alamayınca, 24 Şubat'ta Ukrayna'yı Neonazilerden ve askerden arındırma harekatı başlatmıştı.

Öte yandan dünkü nükleer tatbikatla Batı'ya gözdağı veren Rusya, Batı'nın ticari uydularını da vurabileceğini bildirdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Silah Kontrol Birimi Direktör Yardımcısı Konstantin Vorontsov, Batı'nın uydularının Rusya'ya karşı Ukrayna ordusuna destek için kullanılmasını “kabul edilemez” diye niteledi.

Rus yetkili, Batı'nın bu tavrının “provokasyon” olduğunu savunarak savaşta Rus ordusuna karşı kullanılan uyduları hedef almanın meşru olacağını söyledi.