Süper Lig'de 2022-2023 Sezonu'na flaş transflerle başlayan Adana Demirspor transferlerine devam ediyor. Onyekuru, Ndiaye, Rodrigues ve Yusuf Sarı gibi önemli isimleri transfer eden mavi şimşekler, ligein ilk 2 haftasını galibiyetle tamamlayarak tüm dikkatleri üzerine çekti.

SAVAŞAN İKİ ÜLKEDEN BİRER FUTBOLCU TRANSFER EDİLDİ

Geçtiiğimiz ay Ukraynalı milli futbolcu Rakitskyi kadrosuna katan Adana Demirspor, Rus santrfor Artem Dzyuba'yı transfer etmesi kafalarda soru işareti uyandırdı. Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yaşandığı bir dönemde takıma alınan Ukraynalı ve Rus futbolcuların nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu oldu. Sosyal medyada basışın Adana Demirspor'da sağlanacağı yönünde yorumlar yapılmaya başladı.

RAKİTSKYİ, UKRAYNA MİLLİ MARŞINI OKUMAYI REDDEDİYORDU

İki transfer hakkında yorumda bulunanların bilmediği bir gerçek vardı. Rakitskyi, Donbass'da Rus işgalinin başlamasının ardından Ukrayna Milli Marşı'nı okumayı reddetmesiyle tanınan bir isim ve Ukraynalıların 'Rus yanlısı' olarak tanımladığı bir futbolcuydu. 2019'da Rusya'nın Zenit takımına transfer olduktan sonra milli takımı bırakıp, Rusya'da yaşamına devam etmişti. Düşünüldüğü gibi takımda Dzyuba ile Rakitskyi arasında herhangi bir çatışmanın söz konusu olması beklenmiyor. Son olarak iki futbolcu Zenit'te beraber oynamıştı.