Haber Vakti Genel Koordinatörü Bülent Deniz'in hazırlayıp sunduğu, Akit TV'nin ses getiren programı Kürsü'de açıklamalarda bulunan mütefekkir-yazar, Yusuf Kaplan dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Deniz’in “Rusya-Ukrayna savaşı üzerinden bölge okuması, dünya okuması ve küresel bir okuma yapmaya çalışıyoruz. Yüz yıl savaşlarında olduğu gibi mezhep savaşlarıyla dini öğenin merkezde olduğu batının, Latin Katoliklerin ve Protestanların doğuyu yani Ortodoks ekolünü birbirine kırdırma projesi olarak okuyabilir miyiz?” sorusuna karşılık Yusuf Kaplan geleceğe dair önemli açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDE MUAZZAM İMKANLAR VAR

Ülkenin mevcut durumunu ve geleceğine dair açıklamalarda bulunan Kaplan, “Türkiye’nin önünde muazzam imkanlar var eğer Türkiye büyük hata yapmazsa bilkuvve gücünü bifiil hayata geçirme mücadelesini verirse geleceğin 50 yıllık 100 yıllık dünya tarihinde yeniden rol oynayabilir. Osmanlı halen olsaydı emperyalistler buraya üşüşemezdi. Bu ülkenin Müslüman arkeoloğu kendisini yalnız hissediyor, bu nasıl memleket ya? Memleketin üssü zihnen ele geçirilmiş durumda, fiili işgal yok lakin zihnen işgal var. Emperyalistler, batılılar memleketi zihnen ele geçirdiler. Zihni işgali farkına varıp yapabilirsek tarihin akışını biz şekillendiririz.” ifadelerini kullandı.

PROTESTANLIK ÇOK CİDDİ BİR MESELE

Açıklamalarına devam eden Kaplan, “Bizim batı dünyasına Hristiyan alemine karşı stratejimiz ise şuydu; Protestanlığın doğmasında Osmanlı’nın özellikle Kanuni’nin stratejilerinin son derece önemli olduğunu bilelim. Protestanlığın doğması Hristiyan dünyasının bir bütün, yeknesak olan bu dünyanın tam ortadan ikiye yarılması demek. Protestanları çok açık bir şekilde desteklememize rağmen onlar da Avrupalılar gibi bizden nefret edip Osmanlı’dan intikam almak istediler. Protestanlık meselesi çok ciddi bir mesele.” ifadelerini kullandı.

'ORTODOKS KİLİSESİNİN, SÜRYANİLERİN, ERMENİLERİN HAMİSİYİZ'

Farklı etnik kökenden insanlara da kapılarımızı açtığımıza dikkat çeken Kaplan “Bizde hayattaki ilkelerin dinden bağımsız olması düşünülemez. Din, kültür, sanat asla birbirinden ayrılmaz ayılmamalı. Ortodoksluk meselesine gelecek olursak Vatikan çok etkiliyor, Avrupa’ya, Vatikan’a karşı Ortodoks’un en önemli destekçi merkezi aslında Türkiye. Doğu’daki, Güneydoğu’daki Süryaniler batıya karşı bizim çocuklarımız onlar, biz olmasaydık kaybolup gidecektiler onlara yaşama hakkını biz tanıdık. Avrupa parçalandı Protestanlık kuruldu. Protestanlığın kurulmasında Osmanlı’nın, İslam medeniyetinin aktif rolü oldu. Biz Ortodoks kilisesinin, Süryanilerin, Ermenilerin hamisiyiz. Bu insanlar Millet-i Sadıka yani sadık millet olarak adlandırıldı, Osmanlı medeniyetinde ciddi roller oynadılar bize ihanet etmediler.” ifadelerini kullandı.

KÜRESEL SİSTEMİN EN BÜYÜK KORKUSU OSMANLI RUHU

Osmanlı ruhuna dikkat çeken Kaplan, “Türkiye’den giden Ermeniler bizim laik Türkler ile karşılaştıklarında “ecnebi gibi hareket edip davranıyorsun Türk gibi davransana” diyorlar. Bizim Kemalist laiklerin ne kadar İslam dışı, din dışı kaldığını anlayın. Küresel sistemin Çin’in, Rusya’nın korkusu Osmanlı ruhu yeniden ayağa kalkar Türkiye bilkuvve gücünü bilfiil güce dönüştürürse hiçbir emperyalist nefes bile alamaz. Biz savaşacağımız için değil bizim kendimizi göstermemiz, karakter koymamız bile onların gitmesine sebep olur. Yeryüzünde vicdan ve merhamet sahibi tek varlık türü Müslümandır. Eğer Türkiye gelirse bütün stratejilerini Türkiye’yi durdurmak ve kuşatmak için kullanacaklar.” İfadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’NİN KÜRESEL GÜÇ OLMASI İÇİN BİR OLMASI GEREK’

Kaplan’ın açıklamaları değerlendiren Deniz, ‘’Öyleyse Türkiye İslami değerler üzerinden yola çıkarak yelpazeyi geniş tutmalı, Ortodoks, Süryani, Ermeni, Yahudi vatandaşlarımız var Museviler var bu bayrağa saygılı hürmetli, onları da bünyesine almalı. Küresel çeteye karşı Türkiye’nin küresel güç olması adına tek başına bu toprakların bütün temsilcilerin hangi dinden, ırktan, inançtan olursa olsun bir ve beraber olması gerekiyor.’’ İfadelerini kullandı.