"Batının yaptırımlarına hazırlanmıştık. Ancak bunların sporcuları, aydınları, sanatçıları ve medya kuruluşlarını hedef alacağını beklemiyorduk. Ukrayna'nın nükleer silah elde etmesine izin vermeyeceğiz. 3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olur."" ifadelerini kullanan Lavrov'un bu sözleri tüm dünyada 'Lavrov'dan nükleer tehdit' olarak algılanırken Rus bakan bir kez daha Ukrayna'nın nükleer silahlar elde etmesine kararlılıkla engel olacaklarının altını çizdi. Lavrov Kiev'in eline geçecek nükleer silahların Rusya için gerçek bir tehlike teşkil edeceğini belirtti.

Kremlin'den Lavrov'la hemen hemen aynı anda yapılan açıklamalarda müzakereye devam etmeye hazırız denirken gelen bu dünya savaşı açıklaması tüm dünyayı şoka uğrattı.

Lavrov, bir yandan da "Ukrayna tarafı ABD'nin emriyle müzakereleri uzatıyor" diyerek Kiev'i suçladı.

"Batı ülkeleri, Rusya'nın yeni Avrupa güvenlik mimarisi oluşturulmasına ilişkin taleplerini hayata geçirmeyi reddetti" diyen Lavrov, “Kiev de dahil olmak üzere Ukrayna’nın tümündeki askeri operasyonda Ukrayna’nın silahsızlaştırılması amaçlanıyor. Rusya, Ukrayna'nın nükleer silah edinmesine izin vermeyecek” şeklinde konuştu.

Batı'nın kendisinin yeni bir güvenlik mimarisinin oluşumu konusunda diyalog kurmayı reddettiğini vurgulayan Lavrov, "Ukrayna makamlarının ülkede yaşayan tüm etnik grupları temsil etmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Rusya Federasyonu'nun yaptırımlara hazır olduğunu ancak yaptırımların, aydınları, sanatçıları, sporcuları ve medya çalışanlarını etkilemesine şaşırdığını söyleyen Lavrov "Rusya'nın birçok dostu var, Rusya izole edilemez" ifadesini kullandı.

Kırım’ın statüsü hakkında da konuşan Lavrov, “Kırım’ın aidiyeti tartışma konusu değil. Kırım Rusya'nın bir parçası ve pazarlık konusu değil” dedi.