Ukrayna'ya gerçekleştirdiği müdahale sonrası Rusya'ya spor alanındaki yaptırımlar sürüyor. UEFA, Şampiyonlar Ligi Finali'ni St Petersburg'dan alsa da Rus Millî Takımı'nın UEFA organizasyonlarındaki mücadelesine ilişkin bir karar almamıştı. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde mücadele eden Rusya'nın rakibi Polonya'nın Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza konuya ilişkin aldıkları flaş kararı duyurdu. 

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Kulesza, "Daha fazla söze gerek yok. Artık harekete geçme zamanı. Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya yönelik artan saldırganlığı nedeniyle Polonya Millî Takımı, Rusya'ya karşı Play-Off maçı oynamayı düşünmüyor. Doğru olan karar bu. İsveç ve Çekya federasyınları ile FIFA'ya ortak bir pozisyon sunmak için görüşme halindeyiz" ifadelerini kullandı. 

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Yolu'nda Polonya ile Rusya oynayacak ve kazanan takım finalde İsveç - Çekya maçının galibiyle karşı karşıya gelecekti. 

Robert Lewandowski: Güzel olan her şey savaşın getirdiğiyle çelişiyor

Robert Lewandowski, Rusya'nın ülkeyi işgal etmesinin ardından Ukrayna halkına desteğini dile getirdi.

Bayern Münih'in yıldızı Lewandowski, görüşlerini paylaşmak için sosyal medyaya giderek çatışmaya karşı çıkan son isim oldu.

Lewandowski, Twitter'da "Sporda güzel olan her şey savaşın getirdiğiyle çelişiyor" dedi.

"Özgürlük ve barışa değer veren tüm insanlar için, Ukrayna'ya karşı askeri saldırganlığın mağdurlarıyla dayanışma zamanı."

UEFA: "Rusya'da maç yapılmayacak"

Polonya, İsveç ve Çekya'nın çağrısı üzerine UEFA ve FIFA, Rusya topraklarında kulüp ve milli takım düzeyinde maçların oynanmayacağını, bu maçların tarafsız sahada oynanacağını açıklamıştı.