Millet İttifakı paydaşları Cumhuriyet Halk Partisi ile Saadet Partisi arasında "tecavüz" gerilimi yaşanıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşma yapan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, aralarında Millet İttifakı ortaklarından Saadet Partisi'nin gençlik yapılanması Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD) de bulunduğu bir dizi vakfı taciz ve tecavüz gibi ağır ithamlarla suçladı.

yıldırım kaya chp cemaat ve vakıf

Kürsüye AGD, TÜRGEV, KADEM, TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti, İskenderpaşa Cemaati, Birlik Vakfı gibi toplumun teveccühünü kazanmış İslami oluşumların isimlerinin yer aldığı bir kağıtla çıkan Yıldırım Kaya, şu şekilde konuştu:

"Eğitimden kestiğiniz parayı vakıf görünümlü istismarcı tarikatlara ve çok sevdiğiniz beşli çetelere peşkeş çektiniz. Milli Eğitim Bakanlığı ne yapıyor? MEB çocuklara tecavüzlerle anılan bu tarikatlara bu vakıflarla protokoller imzalıyor. Mahkemeler iptal etmesine rağmen ısrarla protokol imzalayanlardan hesap soracağız. Siz çocuklarımızın okullara değil, tarikatların kucağına atanlarsınız. Unutmayın geliyoruz.”

AGD MAHKEMEYE GİDİYOR

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya'nın bu açıklamasına, Saadet Partisi ve Anadolu Gençlik Derneği'nden sert tepki geldi.

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, CHP'li vekil Kaya'nın skandal ifadelerine şu sözlerle tepki gösterdi:

Bu ülkenin mayası kıymetli kurumlarımızı, sivil toplum kuruluşlarını Meclis kürsüsünden itham eden, inancından geçmişinden, tarihinden, örfünden habersiz, hadsiz açıklamaları kabul etmiyoruz.  Yapılan bu iftiraların  hukuk nezdinde takipçisi olacağız.