HDP destekli 7'li koalisyonda Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya'dan sürpriz bir çıkış geldi.

Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda "Saadet Partisi'nin Millet İttifakındaki varlığı algıları engelleyen bir paratoner vazifesi görmektedir." şeklinde itiraf niteliğinde bir açıklamada bulundu.

SAADET PARTİSİ'NDE KRİZ BÜYÜYOR

Geçtiğimiz hafta ise Saadet Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına tepki göstererek şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Millî Görüşçü kardeşlerime sesleniyorum. Parti Genel Merkez yönetiminde artık çözüm kalmamıştır. Bu iş, tabanı oluşturan samimi, gayretli, cefakâr, çileli Millî Görüşçü kardeşlerimizin omuzlarındadır. Şu an da partinin girdiği ittifakın hareketimize, partiye ve millete fayda getirmeyeceği açıktır. Ne olacağını istişare etmeden bir oldubittiye getirilip dayatılan ittifakı ve çıkardığı cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu şartlarda desteklememiz düşünülemez"

'MÜCAHİT' BENZETMESİ BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Saadet Partili Ümit Çebi'nin Necmettin Erbakan ile özdeşleşen 'mücahit' unvanını Kılıçdaroğlu için kullanması milli görüş tabanında büyük tepkilere neden olmuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN SECCADE ÜZERİNDEN POZ VERMESİNE TEPKİ GELMEDİ

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun katıldığı iftar programında seccade üzerinde poz vermesine Saadet Partisi'nden bir tepki gelmemesi de krizi derinleştirdi.

"SAADET PARTİSİ PARATONER VAZİFESİ GÖRMEKTEDİR"

Saadet Partisi'nde HDP ile iş birliği ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sebebiyle kriz büyürken Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kaya, "Saadet Partisi'nin Millet İttifakındaki varlığı algıları engelleyen bir paratoner vazifesi görmektedir." dedi.