Kıymetli kardeşlerim, Kurban Bayramı nedeniyle oluşan yoğunluktan dolayı bu haftaki yazımızı kaleme alamadık.

Anlayışınıza istinaden önemli gördüğümüz ve geçmişte yazdığımız “Sadakat ve Selamet” başlıklı yazımızı tekrar ilginize arz ediyor hürmet ve muhabbetle Kurban Bayramımızı tebrik ediyorum.

Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allah’ımıza hamd, Başöğretmenimiz, Önderimiz, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehl-i Beyt’ine ashabına canımız ana ve babamıza, mü’min kardeşlerimize ve Allah’ın ilke ve inkılabı İslam’a tabi olan sadıklara salat ve selam olsun.

Allah’ımıza kulluk görevlerini yerine getirmenin teşekkür bayramı olan Kurban, sadece senede bir gün Allah için bir hayvanı kurban edip etlerin bir kısmını yiyip, çoğunu muhtaçlara yedirmek değildir!

Allah’a her şeyimizle yakın (Mukarreb) kul olmanın adıdır kurban! Mala, makama, nefsi arzulara ve kullara kulluğu terkedip sadece Allah’a kul olmanın yoludur Kurban.

Şeytan ve avanelerinin tuzaklarından ve… izmlerinden uzaklaşıp, Allah’a yakınlaşmanın vesilesidir Kurban.

Allah’ın emir ve yasaklarına her zaman ve her yerde itirazsız uymaktır Kurban.

Allah’ımıza saygının ve kurbiyyetin (yakınlaşmanın) merkez üssü olan beş vakit namaz için günde 24 saatin 50 dakikasını kurban edebilmektir Kurban.

On iki ayın bir ayının sadece gündüzlerinde oruç için nefislerimizi kurban edebilmektir Kurban!
Allah’ın verdiklerinden yoksullara, mağdur ve mazlumlara zekât için mallarımızın bir kısmını kurban edebilmektir Kurban!

Dinimizin, vatanımızın, nefsimizin, neslimizin ve namusumuzun muhafazası adına cihad için gerekirse canlarımızı kurban edebilmektir Kurban!

Her türlü cehalet, esaret ve kötülüklerden korunması adına gözümüzün nuru kız ve erkek yavrularımızı İslam’ın ışığında ilime, bilime ve güzel ahlaka kurban edebilmektir Kurban!

Hülasa;

Kurban bizim kulluk imtihanımızdır! Dünya hayatında kime ve neye yakın olacağımızın imtihanıdır Kurban.

Kime neye bağlanacağımızın imtihanıdır Kurban. Rahman’a mı Şeytan’a mı?

İlk insan ve ilk elçi Hz. Âdem (a.s) Efendimiz’in oğullarından nefsinin esiri Kabil, melun Şeytan’a kurban olmayı tercih eden şanssız köle! Kardeşi Habil ise Rahman’a kurban (yakın) olmayı tercih eden bahtiyar kul!

Ahiret’in gümrük kapısı kabir evinde bekleyen milyarlarca kul, kurban imtihanının hesabının verileceği dirilişlerini ve duruşma günlerini bekliyorlar!

Şimdi fani dünya okulunun talebeleri olan bizler, hepimize bir nefes yakın ölüm mührüyle alacağımız diplomaları başarılı kulluk notlarıyla doldurmanın imtihanındayız!

Din, vatan ve devlet bu imtihanda başarılı olmamız için emanettir! Meclis onun için nöbettedir! İktidar ve muhalefet onun için görevdedir! Okullar onun için seferberdir! Bu  görevi yapmayanlar ise ziyanda ve hüsrandadır.

Bayramlarımız; 

Hz. İbrahim (a.s) Efendimiz’in Allah’ın kurban emrine sadakati ve canciğer oğlu Hz. İsmail (a.s) Efendimiz’in çocuk yaştaki ilahi emre teslimiyeti; Allah’a, Resulü Hz. Muhammed (s.a), Efendimize ve İslam Nizam’ına sadakat ve teslimiyetimizin bayramı olmalıdır.

Allah (c.c), hepimizi, şahıslara, kurumlara, işgallere ve zalimlere ve… izmlerine kurban olma putperestliğinden kendine kul ve kurban olma sadakat ve selametine ulaştırsın!

Ve “..Benim dua ve yakarışlarım, namaz, zekat, oruç, hac ve kurban başta olmak üzere bütün ibadetlerim, kısacası hayatım ve ölümüm, yalnızca alemlerin yegane sahibi, efendisi ve Rabbi olan Allah içindir!” Sadece O’nun rızasını ve sevgisini kazanmak için ve yalnızca O’na yönelerek dua ve ibadet ederim; ancak onun egemenlik ve otoritesine boyun eğerek yaşarım ve ancak O’nun uğrunda canımı veririm! (Enam S.162) “İlahi mesajındaki imana, sadakate ve selamete hepimiz ulaştırsın!”

Kurban ve tatil olması dileğiyle Cuma bayramımız mübarek olsun.

Selam, sevgi ve duayla.