Özellikle CHP medyası tarafından hedef alınan SADAT Savunma haklarındaki tüm iddialara sosyla medya üzerinden cevap verdi. Söz konusu iddialarla AK Parti iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da hedef alındığı ortaya çıktı.

'SADAT SAVUNMA'NIN SİLAHLI GÜCÜ YOK'

'SADAT Savunma; Melek mi şeytan mı?' ifadesiyle başlayan açıklamada, ''Basının iddia ettiği gibi SADAT Savunma Cumhurbaşkanı’nın özel ordusu, muhafız gücü, fedaisi, mafyası ve saire değildir. Silahlı bir gücü yoktur. Suikastçı yetiştirmez fakat güvenlik güçlerine suikastı nasıl önleyeceğini ve ülkesi düşman tarafından işgal edilirse düşmana karşı gayrı nizami usuller ile nasıl mücadele edeceğinin eğitimini verme imkanına sahiptir. SADAT Savunma Türkiye Cumhuriyeti’ne dost ve müttefik ülkelerin Silahlı Kuvvetleri ve Polis Teşkilatlarına hizmet sunmaktadır.'' ifadeleri kullanıldı.

SADAT SAVUNMA KİMLERE HİZMET VERMEZ?

SADAT Savunma'nın kimlere hizmet vermediğini de duyuran kurum, ''SADAT Savunma hiçbir şekilde bireylere hizmet sunmaz. SADAT Savunma hiçbir gruba, örgüte, topluluğa da hizmet sunmaz. SADAT Savunma Türkiye Cumhuriyeti’ne dost ve müttefik olmayan hiçbir ülkenin silahlı kuvvetlerine ve polis teşkilatlarına hizmet sunmaz.'' ifadeleriyle açıklamalarına son verdi.