Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, katıldığı bir televizyon programında yaşanan skandal hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Yazıcı, “Bu bir hata değil. Algı operasyonu.” vurgusunda bulundu.

19 Aralık Pazartesi günü Google’da Ekrem İmamoğlu”nu aratanlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ünvanı önüne gelen “Eski” ibaresiyle karşılaştılar. İmamoğlu, arama sonucunun ekran görüntüsünü alarak sosyal medya hesaplarından paylaştı. Çok sayıda insan, bu sonucu görmek için milyonlarca kez “Ekrem İmamoğlu” adını arattı.  Ekrem İmamoğlu, Google’da en çok aratılan kavramlar arasına yükseldi. Arama sonuçlarındaki bu olağanüstülük herkes tarafından garip karşılanırken, İmamoğlu taraftarları, bunun İmamoğlu’na karşı yapılmış bir komplo olduğu iddiasında bulundu. Ekrem İmamoğlu, Twitter’da yaptığı paylaşımla bu iddiayı destekledi. 

'SEÇİME FESAT KARIŞTIRMAK'

Herhangi bir dayanağı olmayan bu iddialara karşı, bazı yorumcular, yapılanın bizzat İmamoğlu ve taraftarlarının işi olduğunu ifade etti. Başkan Yazıcı, “Bu bir hata değil. Algı operasyonu.” yorumunu yaptı.