Son yıllarda yaşanan gelişmeler ve koronavirüs salgının etkisiyle birlikte salgın sonrası dünyayı nelerin beklediği yönünde ipuçlarını köşesine taşıyan Habervakti yazarı Mehmet Emin Sofuoğlu dikkat çeken ifadelerde bulundu.

İşte Sofuoğlu'nun söz konusu yazısı:

Corona virüsün dünyayı kasıp kavuran etkisiyle yaşanan ölümler, salgınla birlikte pek yakında son bulacak inşallah!

Salgının ardından tüm dünyayı etkisi altına alan bir kıtlığın başgösterebileceği konuşuluyor..

Dünyada hiç bir vaka, tesadüf değildir!

Hele de küresel çapta yaşanıyor ve küresel elitlerin bizzat kendi sömürü mekanizmaları tarafından icra ediliyorsa..

Hatırlayın, yakın zaman önce Ukrayna, IMF (Uluslararası Para Fonu)'ndan borç para istemiş, IMF ise, buna karşılık olarak, Ukrayna Devleti'nden tarım yapmak üzere "toprak" talebinde bulunmuştu!

IMF, Ukrayna'dan, verdiği paranın faizi yerine, neden "toprak" istedi sizce?!..

Yine aynı küresel odağın başka bir şirketi olan büyük bir ilaç firması (adını yazmayacağım), dünyanın en büyük birkaç ilaç üreticisinden biri iken, yakın zaman önce, ilaç üretmekten çok, tohum üretmeye başladı.

İlginç değil mi, ilaç üreterek dünya çapında bunu dağıtan devasa ilaç firması, işini gücünü bırakıyor, zirai tohumlara yöneliyor?!..

Hayırdır?!...

Yine hatırlayın, Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2014 yılında, Afrika ülkesi Sudan'dan, tarım için kullanmak üzere, 99 yıllığına, 780 bin dönüm büyüklüğünde "toprak" kiralamıştı. Tarımın yanında, Mısır'ı besleyen Nil Nehri Sudan'dan geçtiği için, (hatta Mavi Nil ile Beyaz Nil, Sudan'da birleşerek Mısır'a doğru akan Nil Nehri'ni oluşturdukları için) akarsu bakımından zengin olan Sudan ile ortak balıkçılık ve dünyanın en fazla büyükbaş hayvan yetiştiricilerinden biri Sudan olduğu için de, yine Sudan ile ortak hayvancılık da yapılacaktı.

O günlerde bizim muhalefet partilerinin başkanları, "Ne işimiz var Afrika'da?" diyerek, alay etmişlerdi..

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ