Hucurat Hareketi tarafından 26 Şubat Cuma günü açılan ve 4 Mart Cuma günü son bulacak olan Kudüs Miraç Grafik Tasarım Sergisi, İstanbul Beyoğlu İlçesi’nin Tophane semtinde ziyaretçilerini kabul etmeye başladı.

Kendi alanında bir ilk olan grafik tasarım sergisinde 25 ürün sergilenirken Mi’raç ile birlikte Kudüs’ün hatırlanılması ve anılması teması üzerinde duruluyor. Sergiyi ziyarete gelenlere ayrıca Miraç Mektubu isimli birer mektup dağıtılıyor.

GALERİDE NAMAZ KILDI

Ziyaretçilerden bir kişinin galerinin boş olmasını fırsat bilerek namaz kılması Hucurat Hareketi’nin twitter hesabında paylaşılması üzerine twitter kullanıcıları konuyla ilgili yorumlarda bulundu.

Kimi kullanıcı “sanat galerisinde namaz mı olmuşmuş diye birileri havaya hoplar artık” derken kimisi “sırf namaz kılmak için galeriyi açmışlardır” diyerek konuyu mizahi bir şekilde desteklediler.

Hucurat Hareketi ise paylaştığı o görüntüye ilişkin “#KudüsMiraç sergimizi ziyaret eden bir kardeşimiz galerinin ortasında namaz kıldı. Kudüs, Miraç ve Namaz ne güzel.” İfadelerine yer verdiler.