Sarıgül, partisinin genel merkezinde haftalık basın toplantısı düzenledi. Sarıgül, hükümetin aralık ayını beklemeden, acil olarak asgari ücreti açlık sınırının üzerine çıkarması gerektiğini savundu. İşçi, memur ve emeklilere temmuz ayında TÜİK'in açıkladığı rakamlarla değil, çarşıdaki ve pazardaki enflasyon rakamlarına göre artış yapılmasını isteyen Sarıgül, en düşük emekli maaşının da asgari ücret sınırına çıkarılması gerektiğini söyledi.

"İKTİDARI, MUHALEFETİ ÇÖZÜM BULMAYA, ÖNERMEYE DAVET EDİYORUM"

Türkiye'de ciddi bir kira sorunu olduğunu belirten Sarıgül, “Gerçekten kiralık yer tutamıyor insanlar, en ufak bir mütevazı mahallede 2 bin, 3 bin liradan kiralar başlıyor, onlar da şehrin dışında. Türkiye Değişim Partisi olarak kira ve barınma sorununu bizden başka konuşan parti yok, bizden başka çözüm üreten parti de ne yazık ki yok. Bütün siyasi partileri, yarınki grup toplantılarında, iktidarı ve muhalefetiyle kira sorununa çözüm bulmaya, artan kira fiyatlarıyla ilgili çözüm önermeye davet ediyorum” diye konuştu.

Sarıgül, imar planlarında iş yeri olarak ayrılan yerlerin derhal konuta dönüştürülmesi ve bu inşaatlara 24 ay içerisinde başlanmasıyla büyükşehirlerdeki konut sorununun çözüleceğini kaydetti.

"TOKİ'NİN GÖREVİ NİŞANTAŞI'NDA BİNA YAPMAK DEĞİL"

Büyükşehirlere arsalar verilerek, sosyal konutların yapılması gerektiğini söyleyen Sarıgül, “TOKİ'nin görevi, Nişantaşı gibi en zengin yerde bina yapmak değil, fakire ve fukaraya sosyal konut yapmaktır” ifadelerini kullandı.