Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesine hayatın her alanından tepkiler geliyor. Almanya'nın köklü kulüplerinden Schalke 04, sponsoru Rus enerji devi Gazprom'un ismini reklamlarda kullanmama kararı aldı.

Schalke'den yapılan resmi açıklamada Gazprom'un formalardaki sponsor yazısının kaldırılmasına karar verildiği açıklandı. Bu doğrultuda Gazprom Germania ile görüşmelerin devam ettiği ve ilerleyen süreçte gerekli bilgilendirmelerin yapılacağı ifade edildi. Schalke 04'ün göğüs reklamı bölümünde takımın isminin yazması planlanıyor.

Takımın son maçına ilişkin düzenlenen basın toplantısında teknik direktör Dimitrios Grammozis'in üstündeki kulüp ceketinde Gazprom markası yer almıyordu. Nitekim Grammozis'in arka planında Gazprom ismi gözükse de "Ukrayna'ya özgürlük" ifadeleri de yer almaktaydı.

SCHALKE'NİN GAZPROM'DAN YILLIK KAZANCI

Alman devi Schalke 04, Rus enerji devi Gazprom ile 2025'e kadar geçerli bir sözleşmeye sahip. Takım, Almanya ikinci ligde oynadığı yıl için Rus şirketi, Schalke'ye 9 milyon Euro ödüyordu. Tekrardan Bundesliga 1'e yükselinmesi durumunda ise 15 milyon Euro ana para + 3 milyon Euro bonus üzerinden bir anlaşma imzalanmıştı.

DENETLEME KURULUNDA AYRILIK

Schalke'de Matthias Warnig, denetleme kurulundan istifa etti. Warnig, Rus sponsor Gazprom'un gönderdiği bir temsilci olarak kurulda yer alıyordu. 2019'dan bu yana denetleme kurulu üyesi Warnig'in artık bu kurulun bir parçası olmayacağı resmen açıklanmıştı.