HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Millet İttifakı'ndan taleplerini sıraladı. HDP'li Kenanoğlu, ittifaka destek verip bakanlık gibi taleplerde bulunmalarının doğal olacağını söyledi.

Bir TV'nin canlı yayınına katılan HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Millet İttifakı'ndan taleplerini sıraladı. HDP'li Kenanoğlu masadaki partileri, "CHP dışındaki partilerin tamamı HDP kadar oy almıyor." diyerek aşağıladı.

HDP'NİN MİLLET İTTİFAKI'NDAN TALEPLERİ

"Her biri cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık alıyor" diyerek 6'lı masa ortaklarına eleştirilerini sürdüren Kenanoğlu, İP'li Meral Akşener'in masayı terk etmesini hatırlatarak, "Bakanlık kavgasından neredeyse dağılıyorlardı" ifadesini kullandı.

HDP'li Ali Kenanoğlu, bakanlık isteyeceklerini de şöyle açıkladı:

Masadaki her parti cumhurbaşkanı yardımcılığı, bakanlık alacak. Ama yüzde 10-13 oyu olan HDP hiçbir şey isteyemeyecek. Hiçbir şart ortaya koyamayacak. Siz bakanlık yüzünden cumhurbaşkanlığı yardımcılığı yüzünden birbirinize girdiniz. Masayı dağıtıyordunuz. HDP de ittifakı destekleyecekse ki desteklemek istediğini beyan etmiştir, neler istediğini ortaya koysun ve bunlarda bir anlaşma sağlansın. Siyasette, "Siz bize oy verin, güvenin" diye bir şey yok.