Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasında buzların erimesi ve ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla önemli adımlar atılması ile Sedat Peker için yeni bir dönem başladı.

BAE Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan’ın geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye yaptığı resmi ziyaretin hemen ardından Sedat Peker’in internete erişimi kesildi.

Peker'e yakın isimlerden Erk Acerer, geçtiğimiz akşam Sedat Peker’in, internete erişiminin kesildiğini açıklarken bu nedenle Peker’in açıklamalarını bundan sonra kendisinin yapacağını duyurdu.

'YENİ BİR ÜLKE ARIYOR'

Bu konuda Halk TV'de açıklamalarda bulunan gazeteci İsmail Saymaz, Peker'in son durumuyla ilgili yeni bilgiler verdi.

Peker'in halen BAE'nin Dubai şehrinde olduğunu belirten Saymaz, "Yine ailesiyle aynı evde yaşıyor. Kendisinin interneti kesildi. İnternet erişimi yok. Ama ailesinin de kesildi, telefonlarına müdahale edildi. Ama çocukları okul okuyor. Onların da derslerine erişim sorunu ortaya çıktı. Sedat Peker bu engeli aşabilmek için BAE yetkilileriyle temas kurmaya çalışıyor, henüz bu temaslarında bir sonuç elde edemedi." dedi.

Peker'in BAE'den ayrılmak istediğini de ilk kez açıklayan Saymaz sözlerine şöyle devam etti;

"Sedat Peker bir başka ülkeye gitmek istiyor. Bulunduğu  ülkede cezaevinde değil ama ülkenin kendisi başlı başına bir cezaevine dönüşmeye başladı. Dolayısıyla özellikle bulunduğu ülkeyi değiştirebilmek daha rahat edebileceği bir ülkeye geçebilmek için arayış içinde. Bu konuda temas ettiği kişilerden bir destek bulmaya çalışıyor. İmkan bulursa ülkeyi değiştirecek bunu söyleyeyim."