Sehir Plancıları odası bir yazılı açıklama yaparak Ankara Ulaşım Ana Planının akibeti sanki  4 sene sonra aklına gelmiş gibi  Gazi Üniversitesine ve Mansur Yavaş'a bazı sorular sormuş.

Bende kendilerine bazı sorular soruyorum.

1. Ankara ulaşım Ana Planı 2038;  2011 yılında değil 2013 yılında başlamıştır ? Neden 2011 yılı diyorsunuz.?

2. Ankara Ulaşım ana planı ulaşım etüdlerine  ve çizili paftalarına dayanılarak  yapılan ve yasal olarak aynı ölçek grubunda olan  Ankara çevre düzeni planı ile de  uyumlu olması gerekir ki; zaten yüzde 95 aynısıdır.Dolayısıyla  ulaşım ana planı onaylanmıştır.Aslolan Ankara Çevre Düzeni planıdır. Ulasım Ana Planı  gibi gibi ayrı bir plan kademelenmesi de yoktur.

3. Ankara Çevre Düzeni planına oda tarafından acılan dava;  Planın 2. Kez askıya çıkması tarihinden öncedir.Dolayisyla açılan  dava baştan hatalıdır.Değil mi?

4. Gazi Üniversitesinin 2013 ve 2014 yılları arasında yaptığı ulaşım ana planı çalışmalarında odanız temsilcisi vardı ve bu çalışmanın bir paydaşıydı? Gazi üniversitesi planına yapacağınız eleştirileri keşke o tarihte yapsaydınız.Yaptınız mı ?

5.  100.000 ölçekli Ankara Çevre Düzeni Planı 2038'e açtığınız davanın dava dilekçesini üyelerinizle paylaşabilir  misiniz?

6. ODTÜ  2.yol güzergahına karşı çıktığınız bilinmekteyken ve ulaşım ana planına ve Ankara cevre düzeni planına işlemişken neden  o tarihte bu açıklamaları yapmadınız da şimdi mi yapıyorsunuz ?

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?

Saygılar

Tahir Çalgüner
Y.Şehir ve Bölge Plancısı