Dünya Kupası'nın açılışı için davet edildiği Katar'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkent Doha'daki resepsiyonda Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi ile görüşmesi büyük yankıya neden oldu. Verilen fotoğraf ve bu görüşmenin ardından sosyal medyada başlayan tartışma ve polemikler ise halen devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Dr. Serdar Çam’da twitter hesabı üzerinden Mısır’ın tarihi ve Türkiye ile ilişkileri üzerine bir analiz flood yayınladı. Ne olduysa bundan sonra oldu. İhvan-ı Müslimin Hareketi'ne yönelik yaptığı açıklamalar infiale neden olan Kültür ve Turizm Bakan yardımcısı Dr. Serdar Çam’a tepkiler gelmeye başladı. 
Gelen tepkiler üzerinden twitterdan bir açıklama yayınlayan Serdar Çam: ‘’Çarpıtmayın Lütfen! Dikkat edilirse;“radikalize/terörize edilmiş bir imajı vardır” ifadesini kullandık. 280 karakterle anca bu kadar oluyor. İhvan’ın içine sızıldı. Askerlerin kafaları kesilerek katledilmesi, kilise saldırıları, kadın/çocuk katliamları vs. hepsi ihvana fatura edildi.’’ İfadelerini kullandı. Analizinde 18 bölümlük paylaşım yapan Çam’ın; ‘’280 karakterle ancak bu kadar oluyor’’ demesi, ‘’18 değil o zaman 20 bölümlük flood la meramını daha iyi anlatsaydı’’ yorumlarına sebep oldu.

İhvan Hakkındaki açıklamalara bir tepkide kapatılan Refah Partisi milletvekillerinden, eski Rize Belediye Başkalarından Şevki Yılmaz’dan geldi. Şevki Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İhvan Lider kadrosunu sayarak ‘’İzzettin El Kassam, Hasan el Benna, Seyyid Kutub, Şeyh Yasin, Said Havva, Mursi Şehidlerimizin ve milyonlarca mazlum, mağdur, işkenceler gören mahkumlarımızın ve muhacir kardeşlerimizin ahlarını ve beddualarını almadan sosyal medya yoluyla İhvan’dan özür dile’’ çağrısında bulundu.

‘’Firavunlara direnen  Musa’lara selam olsun!’’ sözleriyle paylaşımını noktalayan Yılmaz, milyonların hissiyatına tercüman olduğu açıklamasını ise çok manidar bir imza ile bitirdi. 

İşte İlahiyatçı-Hatip Şevki Yılmaz’ın o açıklaması:

‘’ÖZÜR DİLEYİP HELALLİK ALMAZSAN MAZLUMLARIN AHINI ALIRSIN!’’

İhvan-ı Müslümin Teşkilatındaki mücahid kardeşlerimiz halkın iradesi yoluyla seçimle kazandıkları iktidarları, darbeyle yıkılmasına rağmen silahlı ayaklanmaya asla izin vermediler!
Darbecilerin devirdiği Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Şehid Muhammed Mürsî, Îsa el-Eyyat, Muhammed Biltaci ve nice yüzbinler zindanlara düştüler, işkenceyi ve idamı göze aldılar! 
Uluslararası raporlara yansıyan şekliyle çok ağır işkence gördüler!
İdam edildiler!
Çoğu Mısır’da kargaşa çıkmasın diye çok zor şartlarda Hicret ettiler!

Baş Terörist Amerika, İhvan kardeşlerimizi terör listesine alınca ilanı size mi düşüyor?

Kültür Bakanlığı’ının görevi milletimizi üzmeğe devam eden aile yuvalarımızı dinamitleyen ahlak dışı festivallere ve medyanın sapık dizilerine  ve programlarına mani olmaktır!

Kassam, Hasan el Benna, Seyyid Kutub, Şeyh Yasin, Said Havva, Mursi Şehidlerimizin ve Milyonlarca mazlum mağdur mahkumlarımızın ve muhacir kardeşlerimizin ahlarını ve beddualarını almadan sosyal medya yoluyla İhvan’dan özür dilenmelidir!

İsrail’in korkulu rüyası ve baş belası Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nı tam 50 yıldır tanıyoruz.
Merhum Prof. Dr. Necmeddin Erbakan hocamızın daima desteklediği en yakın dava arkadaşlarıdır!
Müslüman Kardeşler Cemiyeti  Dünyanın Kıtalar arası en büyük İlmi, Ahlaki ve Siyasi teşkilatıdır!
Ve maddi ve manevi bütün gücümüzle İhvani destekledik. Daima yanlarında olduk!
Allahımız daim yar ve yardımcıları olsun.
Kısa zamanda  ABD ve taşeronları yandaşlarının zulüm iktidarını Firavun gibi
yerle yeksan etsin!
Firavunlara direnen  Musa’lara selam olsun! 
Amiin
İhvan-ı Müsliminden
Şevki Yılmaz