Geçen hafta Çekya ekibi Viktoria Plzen ile oynanan hazırlık maçındaki davranışları nedeniyle kadro dışı bırakılan 19 yaşındaki savunma oyuncusu Serdar Saatçı, siyah-beyazlı camiadan özür diledi.

Sosyal medya hesabı aracılığıyla "Büyük Beşiktaş camiasına özürümdür" başlıklı bir açıklama yayınlayan genç yetenek, Siyah beyaz formanın ağırlığını her zaman taşıdığını belirterek kadro dışı bırakılmasına neden olan davranışı nedeniyle özür diledi.

Genç yetenek 20 Temmuz’un ilk saatlerinde 00:57’de yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"On yaşımda özkaynak düzeninden başlayarak bugüne kadar tüm yaş kategorilerinde Beşiktaş formasını giymekten her zaman onur duydum. Milli takımlara kadar yükselmeme vesile olan, şampiyonlar ligi sahnesinde kendimi gösterme fırsatı veren şanlı Beşiktaş formasını temsil ederken hiçbir zaman ŞEREFİNLE oyna HAKKINLA kazan ilkesinden de ödün vermedim. Siyah beyaz formanın ağırlığını her zaman üstümde taşıdım.

Son günlerde üzerimde oluşan yanlış algıdan dolayı bu açıklamayı yapmak istedim. Başta büyük Beşiktaş taraftarı olmak üzere başkanımız Sayın Ahmet Nur Çebi’den yönetim kurulumuzdan hocamız ve teknik ekibimizden tüm takım arkadaşlarımdan Beşiktaş’ta çalışan ve Beşiktaş’ta yaşayan herkesten özür dilerim."

NE OLMUŞTU?

Viktoria Plzen ile oynanan hazırlık maçının 72. dakikasında Salih Uçan'ın yerine oyuna dahil olan genç yetenek teknik direktör Valerien Ismael tarafından 83. dakikada oyundan alınmasına tepki gösterdi. Yedek kulübesi yerine doğrudan soyunma odasının yolunu tutan genç yetenek, soyunma odasının kapısını tekmeledi.

Genç futbolcunun bu hareketi sonrasında siyah-beyazlı ekip, genç stoperin kadro dışı bırakıldığını sosyal medya hesabı aracılığıyla duyurdu.

Kadro dışı bırakıldıktan sonra Hürriyet gazetesine konuşan Serdar Saatçı “Maçtan önce 39 derece ateşim vardı. Buna rağmen oynatıldım. Tabii hasta olduğum için iyi oynayamadım. Soyunma odasında şanssızlığıma öfkelendiğim için aynaya vurdum. Olay bundan ibaret.” açıklamasında bulunmuştu.