Adana Demirspor, 3-0 yenik duruma düştüğü Beşiktaş karşısında 90+7'de attığı golle skoru 3-3'e getirdi ve sahadan 1 puanla ayrıldı.

Maç sonunda iki takım arasında gerginlik yaşanırken Mario Balotelli'nin gol sonrası hareketi çok konuşuldu. İtalyan forvet, attığı ikinci golden sonra Beşiktaş yedek kulübesine doğru kafasını işaret eden bir hareket yaptı. Bu hareket sonrası Balotelli sarı kart gördü. 

Yıldız futbolcunun bu hareketi Sergen Yalçın'a yönelik olduğu ifade edildi. Sergen Yalçın televizyonda yorumculuk yaptığı dönemde Balotelli için "Beyni yok" demişti.

Sergen Yalçın: Bana yaptı o hareketi

Adana Demirsporlu Mario Balotelli'nin attığı gol sonrası yaptığı hareketle ilgili olarak ise Sergen Yalçın, "Direkt bana hareket yaptı. Hakem sarı kart gösterdi. Bir oyuncunun rakip teknik direktöre böyle bir hareketini, futbolculuğum ve teknik direktörlüğümde ilk defa görüyorum. Hakem sarı kartla cezalandırdı. Ama bir futbolcunun rakip teknik direktöre yapmaması gereken bir hareket. Balotelli benim muhatabım değil. Ben teknik direktörüm o futbolcu. Kendisiyle daha önce hiç görüşüp konuşmadım. Herhalde geçen sezon bize gelemedi onun için mi? Kendisi adına üzücü. Benim adıma değil. Kendi seviyesini belli etmiş oldu. Çok seviyesiz bir hareket" sözleriyle İtalyan oyuncusu eleştirdi.

"3-0'lık bir skorun ardından oyunun 3-3'e dönmesi bizim adımıza talihsiz bir gece" diyen Sergen Yalçın, "Enterasan oyunlar oynuyoruz. İkinci bölgede 60'dan sonra mental düşüş ve sorunlar yaşıyoruz. Oyuncularımın daha sağlam durmaları ve net olmaları gerekiyordu. Bu oyun, hafife alınmayacak bir oyun. Ciddiye alınması gereken sert bir oyun. Çok daha fazla mücadele etmemiz gerekiyor. Maalesef bugün bunu beceremedik. Sezon içerisinde bu tür oyunlar ve skorlar gelebiliyor. Bu oyuncularımızla bütün sezon boyunca oynayacağız. Sadece bu maçı oynamayacağız. Oyuncularımızla neleri doğru yapmamız gerekiyor bunu tekrar onlarla konuşacağız. Bir çok konuda konuşmamız gerekecek. İki puan kaybettik ama telafisi olmayan bir maç değil" dedi.

Karşılaşma sonrasında hakeme yönelik itirazının sorulması üzerine Yalçın, "Ben hakeme 'Maç bitmişti, neden uzattın?' diye sordum. 'Sakatlık oldu' dedi. Demek ki hakemin değerlendirmesi öyleymiş. Hakem arkadaşların kararı. Bunun için bir şey diyemem" ifadelerini kullandı.

Maçta sakatlanan Rachid Ghezzal ve Larin'in durumuyla ilgili olarak ise Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "Rachid'in ve Larin'in durumunu bilmiyorum. Muhtemelen yarın belli olur. Sezon başı arka arkaya oynanan maçlar. Maalesef zorlu periyotlar oluyor. Bugün skor almış gibi gördük, oyunu almak adına oyuncular aldık ama maalesef oyuna hiç katkı yapmadılar. Bence asıl üzücü olan bu oyuncuların hiçbir katkısının olmamasıydı" diye konuştu.

BASIN TOPLANTISI

Sergen Yalçın, basın toplantısında ise şu ifadeleri kullandı:

“Maalesef zemin istediğimiz seviyede değil. Dortmund maçından sonra da oyunculardan şikayet geldi. Bize biraz zaman alacağını söylediler. Milli maç arasından sonra normale döner.”

"Yine benimle ilgili başka açıklamalar geliyor. Kuntz benimle ilgili bir şeyler söyledi, önce saçmaladı, sonra toparlamaya başladı. Bir şey söylemek isterse direkt söylesin, öyle kıvırtmaya gerek yok. Ben kiminle konuşacaksam direkt konuşuyorum. O başka bir şey, öbürü başka bir şey söylüyor. Kimseyle diyaloğa girmiyorum, isteyen varsa da gelsin gireriz."