Dünyanın en büyük turizm ülkelerinin başında gelen Türkiye'de doğa turizminin başını çeken Doğu Karadeniz bölgesine Arapların ilgisi her geçen yıl artmaya devam ediyor. Arapların bölgeye yaptığı turistik geziler, bazı ünlüleri ve ırkçı provokatörleri rahatsız etmeye devam ediyor. Son olarak oyuncu Sermiyan Midyat, Arap turistlerden duyduğu rahatsızlığı imalı bir şekilde ortaya koydu.

EGE VE AKDENİZ AVRUPALI TURİST, DOĞU KARADENİZ ARAP TURİSTLERİ CEZBEDİYOR

Ege ve Akdeniz kıyıları Avrupa'dan gelen turistlerin birinci tercihi olurken, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar ve Ürdün gibi Körfez ülkelerinin birinci tercihi Doğu Karadeniz Bölgesi oldu. Trabzon başta olmak üzere Rize, Artvin, Ordu ve Giresun şehir merkezleriyle yaylalarını ziyaret eden Arapların bu bölgeyi tercih etmelerinin en önemli nedenleri, serin ve yağmurlu iklim ile doğal güzellikler.

SERMİYAN MİDYAT: UMARIM TRABZON'A GİDİYORUM

Doğu Karadeniz'deki Arap turist yoğunluğundan rahatsız olan Sermiyan Midyat, sosyal medya hesabından kinayeli bir paylaşımda bulunarak, "Trabzon uçağındayım. Herkes Arapça konuşuyor. Umarım Trabzon’a gidiyorum." ifadelerini kullandı.