Seviyorum demek sevmek değildir, yüreğe dokunmaktır.

İşi olduğu zaman yaklaşmak ve değer veriyor gibi görünmek değil, sebepsiz yere de yüreğinde tutabilmek ve yüreği ile bakabilmektir sevgi.

Hep kendi istediğini yaptığında karşısındakine seni çok seviyorum demek değil, İstediğini yapamadığında da devam eden duygudur sevgi.

Hep kendi ihtiyaçlarını merkezde tutup, onu karşılayana sunulan duygu değil, kendinden önce karşındakinin ihtiyaçlarını gidermeye çalışmak ve bunu yürekten yapmaktır sevgi.

Sadece özel günlerde çiçek ya da hediye alıp gülücükler yollamak değil, diğer günlerde de insan muamelesi yapmak, üzmemeye çalışmak ve içtenlikle elini tutabilmektir sevgi.

Sevgi vakit ayırmaktır, bir şeyleri paylaşmak ve birlikte olunduğu zamanları şükür sebebi saymaktır.

Var olan güzellikleri görmeyi marifet bilerek, karşısındakini yüceltmek, takdir etmek, daha iyi olması için çaba sarf etmektir.

Sevilmekten ziyade sevmenin gönlü ve hayatı inşa ettiğini bilerek, insanın sevgiyi hak ettiğine yürekten inanarak, kendisini deryaya çeviren sevgi duygusunu başkalarıyla da şartsız paylaşabilmektir sevgi.

Kendisini sevmekle açığa çıkan sevgi, kullardan Allah’a (c.c) yol bulduran bir iksir taşır. Kulları sevmeye yüreği yetmeyen Rabbini de (c.c) sevmeye güç yetiremez. Tanınmayan bir duyguyla yol alınamaz.

Sevgiden yoksun olmak, yoksulluk ve çöllüktür. Sevmeyen gönülde hiçbir güzellik yeşeremez. Karşısındakini sevgisine değer bulmayan, kibir dağlarından inmedikçe mütevazı sevgi ile buluşamaz. Yüreği sevgiye konak olamayanlar, kendisini en güzel olana kapatmış demektir.

Sevgi; en iyiyi vermeyi kendisine yakıştırmak, karşısındaki kim olursa olsun, en iyiye lâyık görmektir. Yaratılmış olmak sevilmiş olmanın, Yaratandan dolayı sevmek inanmış olmanın, sevmeye kendisinden başlamak akıllı olmanın göstergesidir.

İnsanı ve yaratılmışları sevebilmenin kendisi ödüldür. Var olmanın, anlam bulmanın, Allah’a (c.c) göre olanı tercih etmenin ve kendisini insan halinde tutabilmenin yolunu keşfetmek demektir.

Sevebilmek; içini ve bulunduğu yeri aydınlatacak bitmeyen bir ışığı en derin hücrelerine kadar tıka basa doldurmaktır. Onsuz yapamamak ve onunla anlam bulmaktır. Yeşermektir, çoğalmaktır ve bu güzelliği yaymaktır.  

Sevebilmek bir insana isabet edebilecek en kıymetli değer, nimet ve nasiptir. Bu nasipten payımızı artır Allah’ım (c.c).