Adana'da düzenlenen narkotik operasyonunda İBB'ye ait cenaze nakil aracında yakalanan kilolarca uyuşturucunun ardından, akıllara Bülent Deniz'in hazırlayıp sunduğu Kürsü programında geçtiğimiz yıl ilahiyatçı-hatip Şevki Yılmaz'ın yaptığı açıklamalar geldi. 

‘TABUTLARIN İÇİNE BOMBA KOYMAYACAKLARINA KİMSE GARANTİ VEREMEZ’

Cenaze işlerinin beledielerden alınarak Diyanet’e verilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Cenaze işleri belediyelerden alınıp, Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmeli. Şu an dağdaki terörist cenaze işlerinde görevlidir. Tabutların içine bomba koymayacaklarına kimse garanti veremez. Cenaze işleri yoluyla bu ülkede terör estirecekler. Şimdiden bazı ihanetlere başladılar. Zaten yanlış yapılmış. Cenaze işlerinin belediyeyle işi yok. Cenaze işi Diyanet’indir. Şimdi HDP’nin tayin ettiği imamlarla cenazelerin defnedilmesi bu ülke için çok büyük tehlikedir. İSKİ dahil su işlerinin tamamı vatanının ve sağlığımızın güvenliği için DSİ'ye bağlanmalı. Bu adamlar o kadar doldu ki İSKİ'ye HADEP doldu HADEP... Bunların su kuyularına zehir katmayacağına garantiniz mi var? Bunlar vatan düşmanıdır. Kürt düşmanıdır. Türk düşmanıdır. '' ifadelerini kullanmıştı.

SÖZ KONUSU AÇIKLAMALAR GEÇTİĞİMİZ YILA AİT

İnternette yer alan bazı haber sitelerinde Yılmaz'ın açıklamalarının 20 gün önce yapıldığı öne sürülmüştü. Söz konusu açıklamaların yapımcı ve sunuculuğunu Genel Koordinatörümüz Bülent Deniz'in yaptığı Akit TV'de yayınlanan Kürsü programının 15 Aralık 2021'deki yayına ait olduğu belirtildi. Deniz, Eylül ayı itibarıylada Akittv de yaptığı tüm programları durdurarak, Akit Medya'dan ayrıldığını kamuoyuna açıklamıştı.