Habervakti.com Genel Koordinatörü Bülent Deniz'in hazırlayıp sunduğu ilahiyatçı yazar Şevki Yılmaz'ın analizlerde bulunduğu Milli Diriliş programında gündeme getirilen 'köprü geçiş cezalarının toplu şekilde gönderilmesi' skandalı büyük ses getirdi.

AK PARTİ'NİN EN BÜYÜK DÜŞMANI BÜROKRASİDEKİ AKP'LİLERDİR

Köprüdeki geçiş yasaklarından haberi olmayan vatandaşların defalarca köprüden geçtikten yıllar sonra cezaların toplu bir şekilde gönderilmesinin iktidara bir suikast olduğunu belirten Şevki Yılmaz, ''AK Parti'nin en büyük düşmanının bürokrasideki AKP'lilerdir. Bu hain bürokratların derhal görevden alınması gerek. Ulaştırma bakanını da severim, buradan ona sesleniyorum.'' demişti.

YILDIRIM: BU İŞİ KÖKÜNDEN ÇÖZECEĞİZ

Toplu köprü cezalarıyla mağdur edilen vatandaşın sesi olan Yılmaz'ın açıklamalarına kayıtsız kalmayan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, '' 6001 sayılı Karayolları Kanunu'na geçici bir madde koyarak bu işi kökünden çözeceğiz. Bu yapacağımız düzenlemeyle; bu cezaların yazıldığı günden, bu düzenlemenin Meclis'ten geçtiği güne kadar olan bütün cezaların affedilmesi, birinci iş bu. İkincisi, dava açılmışsa bu davaların düşmesi, feragat edeceksiniz. Yani cezalar kaldırılınca davalardan feragat edilecek. Ödemiş olanların da mart sonuna kadar müracaatları halinde ödedikleri para geri ödenecek. İnşallah bu ve buna benzer sıkıntılar bir daha yaşamayız.'' açıklamalarında bulundu.

Dingil mesafesi nedir? Köprü geçiş dingil mesafesi ne kadar?

Ön tekerleklerin merkezi ile arka tekerleklerin merkezi arasındaki uzaklık. Aynı dingildeki iki tekerleğin merkezleri arasındaki uzaklık olan dingil genişliği ile karıştırılmamalıdır. 1. ve 2. köprüdeki dingil mesafesi 3.20'nin altı seviyesindedir.

Haber Vakti