Rize eski Belediye Başkanı İlahiyatçı yazar ve 20. Dönem Milletvekili Şevki Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans programı Gazipaşalılar tarafından yoğun ilgi gördü. Programa daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşın yanı sıra Alanya ve Anamur’dan da çok sayıda katılımcının geldiği görüldü. Program ilk olarak İstiklal Marşı’nın okunması ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. ÇINAR Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Koç tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi. Koç, ÇINAR Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin kuruluş amaç ve geyesi’nin yanı sıra Derneğin şimdiye kadar ilçemizde gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında genel bilgiler verdi ve programa katılan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Koç’un konuşmasının ardından kürsüye çıkan Rize eski Belediye Başkanı İlahiyatçı yazar ve 20. Dönem Milletvekili Şevki Yılmaz, Türkiye’nin Osmanlı’dan Cumhuriyet’e, Cumhuriyet’ten bugüne geldiği aşamaları, darbe dönemlerinde yaşananları ve bunların ardından ortaya çıkan tablonun verdiği ağır sonuçları dinleyicilerle paylaştı. Gençlerin dünkü Türkiye’yi tam olarak bilmediklerini de belirten Yılmaz, “Bizim en büyük partimiz Türkiye olmalıdır. Türkiye partilerimizin önündedir. Tarikatların, cemaatlerin önündedir. Türkiye olmazsa o parti bu parti, o tarikat bu tarikat ne işe yarar. En büyük mal vatan malıdır. En kötü iktidar, iktidarsızlıktan iyidir. En kötü devlet, devletsizlikten iyidir. Bu güzel vatan giderse Kâbe de gider ve bir daha Müslümanların ayağa kalkma şansı kalmaz. Çünkü Türkiye’nin gitmesi demek kıyametin artık gelmesi demektir. Gençlerimiz dünkü Türkiye’de yaşananları tam olarak bilmezler. Onlara geçmiş Türkiye’yi bildirelim ki bugünkü Türkiye’ye şükredip ülkeyi eski günlere bir daha döndürmeye fırsat vermesinler” dedi.

Türkiye’nin yaşadığı darbelerin nedenlerini de tek tek sıralayan Yılmaz, ülkeyi milli ekonomiye, milli üretime, milli eğitime götürmeye çalışan liderlerin darbe ile alaşağı edildiğini vurguladı. Rize Eski Milletvekili Yılmaz konuşmasında insanları birlik beraberliğe, ahlaki değerlere ve İslam’ın kurallarına göre yaşamaya davet ederek programı düzenleyenlere ve katılımcılara teşekkür ederek konferansını tamamladı. Konuşmaların ardından ise günün anısına Alanya İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Hasan Uğur tarafından Şevki Yılmaz’a çiçek takdimi yapıldı.