Tescilli FETÖ’cü Youtuber Cevheri Güven, son yayınladığı videosunda her zaman olduğu gibi iktidar aleyhine bir çok iddiayı gündeme getirdi. İddialarına dayanak olsun diye de Şevki Yılmaz’ın Akit TV ekranlarındaki Kürsü programında dile getirdiği yorumlarına atıf yaptı. Tabii ki Yılmaz’ın ifadeleri ile Cevheri Güven’in o ifadeleri sunuş tarzı çok farklıydı. Akabinde FETÖ'cü-Gezici bileşenler Yılmaz ait bir fotoğraf üstüne bir takım ifadeler yazdılar ve Yılmaz söylemiş gibi sosyal medyadan yaymaya başladılar. Maksat hasıl olmuş, Yılmaz aleyhine süreç başlatılmıştı ikinci aşamaya geçilebilirdi. İkinci aşamada ilgili yayından bir dakikalık bir bölüm kesildi ve ne kadar bileşen varsa tek merkezden talimat almışçasına o videoyu ve imajı paylaşmaya başladılar! Tabii ki Yılmaz TT olmuştu! Linç edilmek için elde bütün deliller toplanmıştı! Ve linç başladı.

PEKİ ASLINDA ŞEVKİ YILMAZ NE DEMİŞTİ?

Habervakti.com’a açıklamalarda bulunan Yılmaz “Ben sanki, hazinedeki altınları, merkez bankasındaki paraları alın götürün, muhalefete bırakmayın, onlar bu paraları çarçur eder, kullanırlar, onlara bırakmayın!” demişim. Benim çarpıtılan ve bağlamından koparılmak istenen sözlerimde anlatmaya çalıştığım, “madem kasada para var, sokakta, çarşıda yangın var. Çarşı-pazardaki bu yangın AK Parti iktidarını sarsabilir. Seçmen öfkesi artar eğer sen kasadaki bu parayı bugün çarşı-pazardaki ve mutfaktaki yangını söndürmek için kullanmayacaksan, yarın bu insanlar sana oy vermez, sen de iktidarda kalamazsın, gelenler de senin binbir zahmetle beyt’ül mal’da muhafaza ettiğin milletin alınteri olan bu kaynakları, bu paraları çarçur ederler, bu paralar milletin cebine değil, birilerinin cebine girer. 28 Şubat’ta yüzmilyarlarca dolar nereye gitti? Ki tarihte bunun çok örnekleri vardır. Bunlar cesur hırsızlar partisi, onlarca bankayı batırdılar, hazineyide iç ederler ve senin emeklerin heba olabileceği gibi, vatandaşta yarın mağdur olabilir. Millet, Belediye seçimlerinde poşet, soğan, patates algılarıyla İstanbul’u Ankara’yı muhalefete vermedi mi? Son seçimde AK Parti’yi uyardığını, kulağını çektiğini, başkanları öbür tarafa verdiğini, ama belediye meclislerinin, ilçe belediyelerinin çok büyük ölçüde AK Partinin elinde olduğu, AK Partiden umudunu kesmediğini, ama böyle giderse, halkın sesine kulak verilmezse, patatese, soğana giden belediyelerde olduğu gibi  korkulanın tekrar edebileceği ihtimalini seslendiriyorum ve bunu sadece ben söylemiyorum, bu gelenekten gelen bir çok kişi söylüyor. Ama AK Parti içindeki birileri bu feveranı kulak arkası ediyor. Evet buradan vesilenizle tekrar ifade ediyorum, AK Parti kesesinde para varsa, kesenin ağzını milleti için açması gerek. Emeklinin, çiftçinin, dul-yetimin, garip gurebanın, esnafın derdine derman olması gerek. Muhalefeti bile şaşırtan asgari ücret tespiti ve vergilerin kaldırılması bile bunları rahatsız etmiştir. Demek ki mutfaktaki yangın sönmeye başladıkça bu bileşenler kudurmuştur ve bunu bizim üzerimizden bir operasyonla belli etmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

şevki yılmaz operasyon

‘’HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATTIK!’’

Tescilli FETÖ’cü Cevheri Güven'in YouTube kanalında Rize eski milletvekili Şevki Yılmaz hakkında ortaya attığı asılsız iddialar, sosyal medya ve muhalefet basını üzerinden bir operasyona dönüştü. İddiaları yalanlayan Yılmaz, konuyla ilgili hukuki süreç başlattığını açıkladı.

cevheri güven

YILMAZ: DEVLET MALI YETİM MALIDIR!

Yılmaz konuyla ilgili olarak, ayrıca şöyle dedi:

“Kamu malı bizim inanıcımızda yetim malı hükmündedir. Kim ki, ona gayri meşru bir şekilde yaklaşırsa, bu haramdır. Rüşvet, torpil gibi yolsuzluk ve kamu malında israf, diğer israflardan kat kat daha ağır bir vebaldir. Mahkeme kadıya mülk değildir. Kamu mülkü hükümet ya da belediye olsun, kamu otoritelerine emanettir. Emanete ihanet edenlerle ilgili Kur’an-ı Kerimde ve hadislerde ağır uyarılar vardır. Mesela, Kur’an-ı Kerimde “…Kim emanete hıyanet ederse, kıyamet günü, hâinlik ettiği şeyin günahı boynuna asılı olarak gelir” (Âl-i İmrân 3/161) denir. Kim, kimi neyle suçluyorsa, suçlayanın suçladığı kişi o suçu işlememişse, suçlayan o suçu işlemiş gibi yargılanacaktır. Yukarıdaki sözlerimi çarpıtarak kullananlarda  bu kapsamda değerlendirilmelidir. Allah cc, kapalı kapılar arkasında konuluşanları, akıldan geçenleri, kalplerde gizlenenleri bilendir!”

YILMAZ NE DEMİŞTİ?

Şevki Yılmaz, Akit TV’de Genel Koordinatörümüz Bülent Deniz’in hazırlayıp sunduğu Kürsü programında şu ifadeleri kullanmıştı:

"İşte İstanbul Belediyesi işte Ankara, sırf ekonomik yönden kulağını çekti. Millet AK Partisi’nden ayrılmış değil. Belediyeler de var. Meclis üyeleri bizdedir. 30 küsur ilçenin 5'i hariç bizdedir. Ankara'da 3 ilçenin dışında bütün ilçeler Ak Partisinindir. Millet Ak Partisinden kopmuş değil. Ama mutfak yangınını anlatamadığı için 'ben de demiştir; AK Parti’liyim ama belediye başkanları ile bunların kulağını çekeceğim.' İşte onun için 23 Kasım seçimlerine gelmeden AK Parti’si kasanın ağzını açması lazım. Efendim 700 ton altınımız var, Merkez Bankası'nda şu kadar dolarımız var diyorsunuz. Kime bırakacaksınız? Bu hırsızlara mı?"

15 Aralık tarihli Kürsü programının tamamı: