Sosyal medyada paylaştığı sohbetlerle dikkatleri üzerine çeken Halil Konakcı Hoca, geçtiğimiz günlerde CHP Grupbaşkanvekili Özgür Özel'in İslami eğitimi 'Orta Çağ zihniyeti' olarak tanımlamasına tepki göstererek gündeme gelmişti. Son olarak ilahiyatçı-hatip Şevki Yılmaz Hoca'ya gerçekleştirdiği ziyarette aralarında geçen konuşmayı anlattığı video paylaşım rekorları kırdı.

'HZ. MUSA'NIN ASASI AKILLI TELEFONLAR'

Şevki Yılmaz Hoca'nın evinde yaptıkları konuşmayı aktaran Konakcı, ''Ben nasıl bir hata yaptığımı o gün anladım. Ben sosyal medyanın düşmanıydım. Çok karşıydım. Şevki Yılmaz Hocam dedi ki, 'Müslümanların galip gelmesi için Musa'nın asasını eline alması gerek' dedi. Dedim ki 'hocam Musa'nın ası ne?'... Telefonu gösterdi. Dedim ki 'Bunun neresi Musa'nın asası?' Dedi ki, 'Firavunların döneminde, Firavunlar kendilerine neyle taptırıyordu? Sihirbazlarla... Bugünün sihiri bu'... Siharbazlarla sihir yaptırıyorlardı. Algı oluşturuyorlardı ve Firavunlara tapılıyordu. Musa (a.s) ne yaptı? Sihirbazların yaptığı sihirin daha büyüğünü yapmadı mı? Onlar iki yılan çıkardı. O kocaman yılan çıkardı. Peki Musa (a.s) onların yaptığı sihirin daha büyüğünü yapınca sihirbazlar Müslüman olmadı mı? Anladınız mı şimdi? Bugün de algıyı medya ve sosyal medya üzerinden yapıyorlar. Cihat burada! Şimdi algı buradan düzenleniyor. Yalan buradan programlanıyor. Müslümanları buradan kandırıp, bölüyorlar. O zaman dedi ki , 'Bunu (akıllı telefon) elinize alacaksınız. Bunu elinize aldığınızda karşınızdakine darbe vurabiliyorsunuz. Onların yaptığı oyunları bozabiliyorsunuz. Hz. Musa'nın asasını ele alacaksınız ve Hz. Musa'nın sihirbazları mahvettiği gibi onları mahvedeceksiniz.'...'' ifadelerini kullandı.

'SAVAŞ SOSYAL MEDYADA'

'Ne yapalım hoca düğme onların elinde?' sorusuyla açıklamalarına devam eden Konakcı, ''Onların kontrolünde olan bir şeyle onları yeneceğiz. Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan tüm algıları kırmalıyız. Savaş sosyal medyada. Biz dervişliği sofiliği elimizde tesbih zannediyoruz. Osmanlı kurulurken ki dervişlerin elinde kılıç vardı, bugün de sosyal medya olmalı. Şavaş meydanını bırakmayacağız.'' ifadelerini kullandı.

Habervakti