İlahiyatçı hatip Şevki Yılmaz, gündem değerlendirmesinde hem Türkiye’nin hem de İslam coğrafyasının karşı karşıya kaldığı derin krizlere vurgu yaptı. Manevi ve maddi çöküşe karşı toplumun gözünü açması gerektiğini belirten Yılmaz, medya üzerinden oluşturulan suni gündemlerin halkı hakikatten uzaklaştırdığını söyledi.
“Bir avuç mutlu ve putlu azınlık olan zalimlerin gündemlerinin peşinde değil, sömürdükleri bedenlerini ve beyinlerini işgal ettikleri milyarlarca mazlumun gerçek gündemlerinin peşinde koşalım!” diyerek çağrıda bulunan Yılmaz, ahlaki, sosyal ve ekonomik yangınların artık göz ardı edilemeyecek boyutlara ulaştığını ifade etti.
“Maddi gündemlerimizin başında; aşsızlık, işsizlik, evsizlik, eşsizlik afâtı ve yangınları olmalıdır! Zira maddi sıkıntıları artan toplumun manevi ve ahlaki değerleri de zayıflamaya başlar!”
Yılmaz, özellikle aile kurumunun çöküşü, nesil erozyonu ve cinsi sapkınlık gibi konuların “ana gündem” olması gerektiğini belirtti.
Yılmaz, siyonist terörün Gazze'deki zulmünün sadece bölgesel bir tehdit olmadığını; işgalci İsrail'in varlığının tüm dünyayı tehdit ettiğini vurguladı:
“Gazze’de, 574 gündür devam eden tarihte eşi görülmemiş katliamlar, zulümler, mazlumların ahları, dünyayı bela ve musibetlere müstahak hale getirmiştir.”
Yılmaz, İslam ümmetinin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurgularken, bu duruma sessiz kalanları da şöyle eleştirdi:
“Kur'an-ı Kerimimizde anlatılan, tek suçları Allah’a iman etmek olan Ashab-ı Uhdud ateşler içinde cayır cayır yanarken, etrafına geçmiş seyredenlerden değil, bu ateşi söndürmek, mazlumlara el uzatmak için tüm gücümüzü seferber edenlerden olmak mecburiyetindeyiz.”