Rize TBMM 20. Dönem Rize Milletvekili ve Rize Belediye Başkanı, İlahiyatçı yazar Şevki Yılmaz, Belediyecilik hizmetleri konusunda gazeteci yazar Bayram Ali Kavalcı’ya önemli açıklamalarda bulundu.

1994-1995 yılları arasında RP’den Rize Belediye Başkanlığı yapan, Türkiye’nin en tanınmış hatiplerinden olan, Rize Eski Belediye Başkanı Şevki Yılmaz, gazeteci-yazar B. Ali Kavalcı’ya, bir buçuk yıl hizmet verdiği Rize Belediye Başkanlığı dönemi ve belediyecilik hizmetleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yıllardır, Türkiye genelinde gönüllü olarak vermiş olduğu konferans ve sohbetlerine devam eden Yılmaz, ”Türkiye Belediyecilikte, insanlarımızın huzur ve mutluluğunu artıran, yapıcı ve kalıcı belediyecilik hizmetlerini kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul B.Şehir Belediye Başkanlığına, bizimde Rize Belediye Başkanlığına seçilmemizle tanımış oldu. 15 yıldır kıymetli Cumhurbaşkanımızın ülkeye yılmadan, yorulmadan hizmet verme sevdası ve azmi sayesinde, Rize’miz ve ülkemiz genelindeki tüm belediyelerimiz halkımıza hizmet yarışıyla tanışmış oldu. Eğer bir şehirde belediye halkını memnun ve mutlu edecek hizmetler veremiyorsa, o belediye ülkeyi yöneten iktidarın hizmetlerine zarar verir ve o iktidarın hizmetleri gölgede kalır. Çünkü o şehirde yaşayan halk birebir belediyelerle muhataptır. Benim Rize’me belediye başkanlığına seçildiğim dönem ülkemizin darlık ve ambargo içinde bulunduğu dönem olmasına rağmen, Allah’ın özel yardımı bizler nasip oldu. Rize o zamana kadar tanışmadığı onlarca yeni hizmetle tanışmış oldu. O yıllarda ülkeyi yöneten farklı iktidarlar muhalif belediyeler başarılı olamasın, çalışamasın diye kendilerinden olmayan belediyelere ambargo uygulardı. Rize Belediye başkanı seçildiğim dönemde başarılı olmayalım bizimle ne çok uğraşan, engel çıkaran kurum ve kuruluşlara rağmen, 1990-2000 yılları arasında Rize’nin en başarılı belediyesi olarak tarihe geçmiş olduk. Şimdi ise, mevcut iktidar 15 yıldır bütün gücüyle belediyelerde ayrım yapmaksızın destek veriyor. Bugünkü iktidar parti ayrımı yapmadan tüm belediyelerimize eşit davranmaktadır. Bu davranış sayesinde ülkemizin 81 il, ilçe ve belde belediyelerinde tarihlerinde görülmemiş kalkınma, gelişme ve değişimleri yaşanmaktadır.” dedi.

Belediyecilikle ilgili önenmli açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Belediyecilikte bir şehrin güzelliği o şehrin belediyesinin şehrin en ücra köşesine kadar devamlılık arz eden vermiş olduğu güzel hizmetlerle ortaya çıkar. Bizler o yıllarda, dava ve misyon insanları olarak inançlı kadrolarımızla omuz, omuza, Rize halkımızla el, ele vererek 1.5 yılda başta altyapı, oto park, yeni belediye hizmet binası, yeni halk otobüsleri, yeni mahalle yolları, Rize sahilinde yeni parklar, ilk defa caddelerde modern ışıklandırmalar, ağaçlandırmalar, caddelerde çeşmeler, şadırvanlar, gasilhanele, sosyal alanlar, hayır kurumları, gibi insanlarımızın uzun vadede ve günlük ihtiyaçlarının giderildiği hizmetlerimizle Rize halkımızı tanıştırmış olduk. Hamdolsun ki, bugün bile her Rize’ye gidişimde hemşerilerim Rize belediye başkanlığımız döneminde 1,5 yıl değil de onlarca yıl Rize’de belediye başkanlığı yapmış gibi o yıllarda vermiş olduğumuz hizmetlerimizdeki memnuniyetlerini dile getirmektedirler. Bu hizmetlerimiz elhamdülillah hala dua almamıza vesile olmaktadır" diyerek sözlerini tamamladı.