Bozkır Belediyesi konferans salonunda Bozkırlılarla buluşan Şevki Yılmaz’ın konferansına Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı, Ahırlı Belediye Başkanı İsa Akgül, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, Güneysınır Belediye Başkanı İsmail Özcan’ın yanı sıra Ak Partili İlçe Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansın açış konuşmasını yapan Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, Şevki Yılmaz'ı Bozkır’da ağırlamaktan büyük onur ve gurur duyduğunu belirtti.

Başkan Gün, “Yaşı küçük olan hemşerilerimiz bilmez ama o zamanlarda ne büyük sıkıntılarla mücadele etmişti hocam. Hocamızın o zamanki mücadelesi bizlere azim ve kuvvet verdi. Bugün ise Şevki Yılmaz hocamız bizlere Çanakkale ruhunu anlatacak. Çanakkale’yi, barış köprüsü Anadolu’yu anlatacak. Hocamıza aramızda olduğu için tekrardan tüm vatandaşlarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Şevki Yılmaz, Bozkırlılarla bir arada olmaktan dolayı mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.

Şevki Yılmaz “Sözlerime başlamadan önce tüm dünyaya Bozkır’dan sesleniyorum. Bütün Yahudiler, Haçlılar, içimizdeki hainler birleşse, vallahi, billahi Türkiye’yi yıkamayacaksınız” dedi.

Çanakkale ruhunu anlayabilmek için ümmet olma bilincinin iyi bilinmesi gerektiğini söyleyen Şevki Yılmaz, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:

“Anadolu bir kilit taşıdır. Nasıl ki köprüleri ayakta tutan kilit taşıysa, tüm insanlığı ayakta tutan da Anadolu’dur. Bu kilit taşı Sultan Alparslan ile oluşmaya başladı ve hiçbir zaman yıkılmaz. Anadolu’nun yıkılmayacağını da Çanakkale’de gördük, bugün de görüyoruz. Çanakkale’yi geçilmez kılan ümmettir. Bu yüzden de köküne kadar ümmetçiyiz. Ben bu ülkede Osmanlı’yı met ettim diye yargılandım. Ama hala diyorum köküne kadar Osmanlılıyım. Adam gibi adam, Osmanlı torunu Erdoğan’a diyorlar, Somali’ye gidiyorsun ağlıyorsun, Myammar’a ağlıyorsun, Afrika’ya ağlıyorsun. Tabi ağlar, çünkü o ana, analar merhametlidir, ağlar. Türkiye tüm insanlığın anasıdır. Tekrardan belirtiyorum, tüm Yahudiler, Haçlılar, içimizdeki hainler birleşse, Türkiye yıkılmaz”