Şevki Yılmaz, ahlaki meselerle ilgili muhakemelerine yer verdiği yazısında bir yandan sıcak gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirirken diğer yanda Kur'an'dan aktardığı ayetlerle Müslümanlara uyarılarda bulundu.

Yılmaz, Fatsa'da kadınların biraraya geldiği bir organizasyonda erkek dansöz oynatılmasının inanılması güç bir hadise olduğunu belirterek "Dindarlığıyla bilinen Fatsa’da erkek dansöz oynatma eğlencesi altındaki rezilliğe alkışlar tutarak seyreden başı açık yada kapalı mütedeyyin hanımlarımıza ne oluyor?'' ifadeleriyle sitem etti.

Ayıca Yılmaz, 'büst ve heykelerin önünde secde ettirilen talebelerle ilgili de "İçimizde ki mal-makamkolikler temizlenmesse; bırakın sıradan normal orta okul öğrencilerini, İmam Hatip Okulunda okuyan çocuklarımızı dahi büstlerin önünde tazim-secde ettirme rezaletinin ve zilletinin görüntüleriyle karşılaşmaya devam ederiz..." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, söz konusu ahlaksızlıklara mani olunamadığı üzerinden de kendisini mesul hissettiğini "Kahroluyorum! Üzülüyorum! Ne kadar vebal altındayız! Ne kadar az çalışıyoruz ve anlatamıyoruz ki bu olaylar halen yaşanabiliyor diye kendimize kızıyoruz!" ifadeleriyle aktardı.

Şevki Yılmaz'ın mevzuyla ilgili ayetleri ihtiva eden adeta cuma hutbesi mahiyetindeki yazısının tamamı şu şekilde:

İnsan olarak dünyaya gönderilişimizin ve yaşayış gayemizin özeti; ‘’hepimizi yaratan, yaşatan ve yöneten Rahman Olan Allah’ımıza mı kul olacağız? Apaçık düşmanımız kovulmuş mel’un Şeytan’a mı?’’ sorusuna verilecek cevapta saklıdır! Ve herkes şu soruları kendisine mutlaka sormalıdır:

Nefislerimizi, aklın ve imanın emrine ve kontrolüne mi vereceğiz yoksa akıl ve imanımızı nefsin emrine mi? Dünya ve içindekileri esir mi alacağız? Yoksa dünya ve içindekilere esir mi yani köle mi olacağız? Mallara servetlere esir mi olacağız? Mal ve Makamları tüm insanlığın mutluluğu, barışı ve huzuru için esir mi alacağız?

‘’Dindar Nesil’’ çağrısıyla sadece İmam Hatiplerde değil, eğitimin tüm safhalarında ve kademelerinde yeni Gazali’ler, Itri’ler, Sinan’lar, İbn-i Sina’lar, Ali Kuşçular hedefleyen bir iradenin, erdemle kuşanacak nesillerin oluşmasında; nesillerimizin kötü alışkanlık ve bağımlılıklarından kurtulması için hamle yapıp strateji belirleyeceklerin içerisinde mal-makamkolikler temizlenmesse bırakın sıradan normal orta okul öğrencilerini, İmam Hatip Okulunda okuyan çocuklarımızı dahi büstlerin önünde tazim-secde ettirme rezaletinin ve zilletinin görüntüleriyle karşılaşmaya devam ederiz!

Rüyalarımızda bile görsek inanamayacağımız şekilde görüntüleri sosyal medyaya düşen ve dindarlığıyla bilinen Fatsa’da erkek dansöz oynatma eğlencesi altındaki rezilliğe alkışlar tutarak seyreden başı açık yada kapalı mütedeyyin hanımlarımıza ne oluyor? Bu annelerimiz, bacılarımız bizim gençlerimizi, nesillerimizi esrar, eroin ve fuhuş gibi uyuşturucu bağımlılığından, din ve devlet düşmanlığından kurtulması için ümit beslediğimiz kardeşlerimizken, Allah aşkına bize ne oluyor?

Bu tür istenmeyen olaylar lokal dahi olsa, hepimizi üzmekte, yaralamakta ve şaşırtmaktadır. Kahroluyorum! Üzülüyorum! Ne kadar vebal altındayız! Ne kadar az çalışıyoruz ve anlatamıyoruz ki bu olaylar halen yaşanabiliyor diye kendimize kızıyoruz!

Ve biz bu tür yanlışları eleştirdiğimizde gelen bazı tepkilere de; Saidi Nursi (r.a) Hazretlerinin “Bana, ‘Sen şuna buna niçin sataştın?’ diyorlar. Farkında değilim. Karşımda müthiş bir yangın var!  Alevleri göklere yükseliyor. İçinde evlâdım yanıyor, imanım tutuşmuş yanıyor. O yangını söndürmeye, imanımı kurtarmaya koşuyorum. Yolda biri beni kösteklemek istemiş de, ayağım ona çarpmış; ne ehemmiyeti var? O müthiş yangın karşısında bu küçük hâdise bir kıymet ifade eder mi?…” dediği gibi, bizde aynı feryatla sesleniyoruz ve diyoruz ki yeter artık! Uyanalım artık. Kendimize, aslımıza ve Milli Ruhumuza dönelim artık! Sadece Allah’a Kulluk bağımlısı olalım artık!

Allah’ım! Bizi sadece sana Kul, Kulun ve Elçin Hz. Muhammed (s.a) Efendimize Ümmet bağımlısı eyle! Nefsimizin şerrinden, Şeytanların ve Şeytanlaşmışların şerrinden ve tuzaklarından hepimizi muhafaza eyle!

www.sevkiyilmaz.net

Twitter: @sevkiyilmaz  

Facebook: @sevkiyilmaztr @sevkiyilmaz1955  

İnstagram: sevkiyilmaztr