Yaşanan deprem musibetinin bir tür 'diriliş'e vesile olduğunu belirten yazar, "Bu felaketle;içimizdeki dönme bozuntusu hainlerce yaşanılması yasaklanan engin İslam Medeniyetimizden gelen kadim aile terbiyesi sayesinde merhamet duygularımızın, kardeşlik hukukumuzun ve yardımlaşma ruhumuzun yeniden canlandığına da şahid olduk!" dedi.

Deprem sonrası yaşanan birtakım çirkin hadiselere dikkat çeken Şevki Yılmaz, manevi ve maddi tedbirleri arttırma çağrısında bulunarak şu ifadeleri kullandı:

Gayri Milli Eğitim çarpıklığının, ahiret ve ahlak sohbetlerinin azlığının acı neticelerinin yağmalamalara, fırsatçılıklara, ne acı ki Konya gibi maneviyat başkentimiz de dahi kira ve fiyat artışlarındaki ahlaksızlıklara neden olduğuna bir kere daha şahid olduk!

Şevki Yılmaz, yazı boyunca önemine dikkat çektiği 'birlik' meselesini ise "Allah’a hakkıyla inanan Müslümanlar için yeniden hayatın başlangıcı olan ölümden asla korkmayacağız! Devletimizin ve Dinimiz İslam’ın düşmanları düşmanlarımıza bir leş olmamak için birleşeceğiz!" ifadeleriyle vurdguladı.

Söz konusu yazının tamamını okumak için...