Ermeni asıllı HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, sözde Ermeni soykırımının tanınması için TBMM'ye kanun teklifinde bulunmuştu. Paylan'a ilk tepki AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz'dan gelmişti. Mehmet Akif Yılmaz açıklamasında; ''Alçak bir müfterisin Garo Paylan. Sana bu yüce Mecliste, bu alçak teklifi vermene müsaade eden Aziz Milletimizin engin hoşgörüsüne karşı attığın bu rezil iftira ile sana yakışanı yapıyorsun.Şimdi de PKK terör örgütünün katliamlarına payandasınız.  Dün de, bugün de kandan, provokasyondan beslendiniz.  TBMM iftiralarınızı yırtıp atacak iradeyi ortaya koyacaktır. Tarihi hakikatlerin araştırılmasından hep kaçtınız. Anadolu topraklarını kana bulayan işgalcilerin öncü birlikleri çetelerinizle yaptığınız soykırımları örtme gayretindesiniz.'' ifadelerini kullanmış, çirkin ve bir o kadar hadsiz bulunan teklif TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından reddedilmişti.

'SİZ AYNADA KENDİNİZE BAKIN'

ABD Başkanı Joe Biden'da, 1915 Olayları'nı ''soykırım'' olarak tanımlamış, Biden'ın hadsiz açıklamasına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Milyonları ölüme götüren, dünya savaşları çıkartan, kitlesel imha silahları yapan, atom bombası atan, köle ticareti yapan, insanları hayvanat bahçelerinde sergileyen modern barbarlar... Bizim tarihimizde soykırım, etnik temizlik, Holokost lekesi yok. Siz aynada kendinize bakın." ifadeleriyle tepki göstermişti.

ŞEVKİ YILMAZ'DAN TARİHİ AYAR!

Yaşanan tartışmalara ise son noktayı yakın siyasi tarihimizin en etkin isimlerinden eski Rize Belediye Başkanlarından ve milletvekillerinden Şevki Yılmaz koydu. Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tartışmalara adeta nokta koyan ifadelerde bulunarak cevap verdi. Yılmaz açıklamasında; ''Osmanlı "soykırım" yaptı diyen soysuzlar duysun ve bilsin ki; Osmanlı soy, dil, din ve mezhep kıyımı yapsaydı bin yılda 24 milyon km² vatan toprağı içerisinde Türk'ten başka ırk, Türkçe'den başka dil, Ehl-i Sünnet'ten başka Mezheb, İslam‘dan başka Din müntesibi kalır mıydı?'' ifadeleriyle tarihi bir ayarda bulundu.