Dün Bitlis'in Güroymak ilçesinde Nakşibendî şeyhi Muhammed Ziyaeddin Hoca'nın torunu olan bölgenin tanınmış kanaat önderi Seyda Abdülkerim Çevik silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili net bilgiler henüz basına yansımazken, bölgeden gelen haberlerde dikkat çeken detaylar yer aldı.

'BABA VE OĞUL ARASINDAKİ ANLAŞMAZLIK'

Bölgede yaşayan bir vatandaşın haber merkezimize aktardığı bilgiye göre, ''Benzin istasyonuna ortak olan baba ve oğul aralarındaki anlaşmazlığı çözmek için Seyda Abdulkerim Çevik hocaya gidiyor. Hocadan İslam fıkhının baba-oğul arasındaki anlaşmazlıkla ilgili nasıl bir hüküm vereceği soruluyor. Hoca da babayı haklı buluyor. Bunun üzerine haksız bulunan oğul, hocanın kapısına gidiyor ve tekrar değerlendirmesini istiyor. Bir dahaki görüşmede kendi lehine karar bekleyen oğula, hoca olumsuz cevap verip, başkalarına gidebilirsiniz yönünde açıklamada bulunuyor. Buna sinirlenen oğlun silahını çekip, defalarca hocaya eteş ettiği söyleniyor.''

KATİL ZANLISININ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

20 Ocak'ta katil zanlısı Yakup Şeflekçi verdiği ifadede Çevik'i neden öldürdüğünü böyle açıkladı:

"15 gün önce Abdulkerim Çevik’le iflas eden amcamın oğlu F.Ş.’nin 150 bin TL borcu için konuştuk. Bunun benden tahsil edileceğini söyledi. Ancak kabul etmedim. Daha sonra internetten paylaşımlarını inceledim. Paylaşımlardaki ikinci kelimenin şifreli olduğunu düşündüm. Bu şifrelerle bazı kesimlere mesaj gönderdiğini düşünmeye başladım. Bu düşünce de hiç kafamdan gitmedi. Olayda kullanmış olduğum tabancayı da bir kamyoncudan 32 bin TL karşılığında satın aldım. Olay günü de öldürmeye karar verdim. Yanıma 3 silahı da aldım. Bulunduğu Eren Tepesi denen yere gittim. Yanına girdim. 150 bin TL muhabbeti hiç geçmedi. Ben girdiğimde tekti. Daha sonra birileri geldi yanına. O sırada aşağıya indim. Dışarda bulunan türbeyi cep telefonumla kamerayla çektim. Aracıma girdim oturdum. Tekrar aklıma gelince de odaya tekrar girerek Abdulkerim Çevik’e ateş ettim. Sendeleyerek geliyordu bir kez daha ateş edip istasyona geldim."

Habervakti